Certified Professional Program Smart Services

MW_CPPSMS_head_large.jpg

Certified Professional Program Smart Services

 • Your Academy
 • 20 EC
 • Taal Nederlands/Engels
 • CPP diploma
 • Start september 2022
 • 6.495,- (eenmalig) / € 6.700,- (10 termijnen)
 • Volledig online
 • Eigen casus
 • Studieduur 4 x 7 weken
 • Stapelbaar
 • Voor dit product gelden ingangseisen
 
De continue veranderende maatschappij kent vele uitdagingen. Bedrijven moeten inspelen op vraagstukken rondom technologische ontwikkelingen, cybercriminaliteit, veranderingen in het werkveld (employability) en klimaatverandering (sustainability). Smart services, waarin partners en systemen aan elkaar verbonden zijn, worden steeds verder ontwikkeld. Er wordt een beroep gedaan op de veerkracht (resilience) van organisaties om zich telkens opnieuw aan te passen aan de steeds sneller veranderende omgeving. Ben jij een creatieve ondernemer en een data-gedreven denker? Wil je optimaal inspelen op technologische ontwikkelingen, snellere en efficiëntere dienstverlening realiseren en goed voorbereid zijn op het gebied van cybersecurity en privacy? Het Certified Professional Program Smart Services op academisch niveau biedt jou de ideale mix tussen theorie en praktijk!


Wat leer je in deze opleiding?

De toekomst begint vandaag! Systemen en partners in een productieproces of netwerk zijn steeds vaker met elkaar verbonden via digitale systemen en platformen. Deze smart services manier van werken genereert een grote hoeveelheid data die mogelijkheden biedt voor een exponentiële groei van nieuwe applicaties. Er ontstaan zo talloze nieuwe kansen en innovaties op het gebied van data analyse, artificial intelligence, blockchain en the Internet of Things. In het Professional Program Smart Services krijg je inzicht in hoe je het vermogen om nieuwe technologische oplossingen en bedrijfsprocessen te realiseren stimuleert en realiseert. Je leert in te spelen op de groeiende rol van ICT systemen, big data en artificial intelligence. Het vermogen tot effectieve en continue verandering, het zien van kansen en voorsorteren op mogelijke bedreigingen, is een van de belangrijkste kritieke succesfacturen voor organisaties. Onze courses bieden inzicht en training in nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en data én hoe je die kunt benutten. Daarnaast traint het Professional Program Smart Services jouw kritische blik op cybersecurity en privacy overwegingen in het kader van big data en digitale platforms. Je verrijkt je kennis over Smart Services met de courses die onderdeel zijn van deze opleiding.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De courses in het Professional Program Smart Services zijn bij uitstek geschikt voor creatieve ondernemers die data-gedreven kunnen denken. Wil jouw organisatie slimmer omgaan met technologie en inspelen op kansen op het gebied van ICT systemen, big data, blockchain en the Internet of Things? Ben je op zoek naar een ideale mix tussen theorie en praktijk waarin je leert hoe je business analytics en ICT oplossingen inzet om snellere en efficiëntere diensten te leveren? Dan is de training Smart Services dé opleiding voor jou!

Een CPP volgen bij Your Academy betekent.....

 
 • een mix tussen theorie en praktijk 
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma 
 •  een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA
 
Prof. dr. Remko Helms

Docent module Business Analytics

“De datarevolutie is in volle gang en deze zal het huidige bedrijfslandschap drastisch veranderen en nieuwe kansen bieden voor wie datagedreven kan denken.”

De opleiding Smart Services bestaat uit 5 keuzemodules, waarvan je er 4 volgt om het Certified Professional Program diploma Smart Services te behalen. Op basis van de cursussen krijg je inzicht in de kansen, mogelijkheden en aandachtspunten rondom technologische ontwikkelingen op het gebied van blockchain, artificial intelligence, the internet of things, cybersecurity en digitale platforms.

Opbouw

Business Analytics
Hoe destilleer je zinvolle inzichten uit de big data van jouw organisatie? En hoe zorg je ervoor dat de governance structuur van jouw datagedreven organisatie voldoet aan de ethische en juridische kaders? Analytics is dé nieuwste uitdaging voor organisaties die een voorsprong willen nemen op hun concurrenten. In de course Business Analytics van de opleiding Smart Services raak je vertrouwd met het opkomende kennisgebied van business analytics. Je krijgt inzicht in drie veel voorkomende soorten business analytics en wordt getraind in de praktische toepassing daarvan. Daarnaast krijg je een beter begrip van de organisatieprocessen en -structuren die nodig zijn om de analysecapaciteit van een organisatie te ontwikkelen. Wil jij leren om een datagedreven organisatiecultuur te ontwikkelen en te koesteren? En daarmee een strategisch voordeel behalen? Dan is de course Business Analytics echt iets voor jou. 

Internet of things for Business (IoT)
Een van de belangrijkste trends rondom digitalisering is het ontstaan van het Internet of Things (IoT). Hierdoor ontstaat er een wereldomvattend ecosysteem van sensoren en digitale verbindingen. Het Internet of Things zal een enorme impact hebben op het beleid en de businessmodellen van ondernemingen. Deze revolutie van digitale systemen biedt ongekende mogelijkheden voor nieuwe producten en diensten. In de course Internet of Things van de Smart Services opleiding ontdek je meer over de bedrijfskundige en managementaspecten van het Internet of Things. Je maakt daarbij ook gebruik van de meest recente publicatie op dit terrein: De revolutie van Internet of things; met meer dan 50 praktijkvoorbeelden van Willem Vermeend & Boban Vukicevic.

Blockchain: a practical approach
In de course Bockchain van het Professional ProgramSmart Services leer je meer over de fundamenten van blockchain, mogelijkheden, uitdagingen en de technische en sociale problemen. Je ontdekt verschillende innovatiestrategieën en analyseert verschillende business cases (best & worst). Op welke fundamenten rust de bockchain-technologie? En wat is de betekenis van gedecentraliseerde, gecodeerde gegevensopslag voor jouw organisatie? Hoe krijg je inzicht in de krachtige mix van economische, sociale, technische en juridische componenten die zorgen voor vertrouwen in de onderliggende blockchain? In de course Blockchain vergaar je inzicht over de blockchain in de breedste zin van het woord: de voordelen ten opzichte van eerdere technologie, hoe transacties worden opgeslagen op de blockchain, hoe blockchain mining werkt via consensus, private versus publieke blockchains, concepten van cryptografie en slimme contracten. Blockchain biedt volop kansen op het gebied van slimme contracten, proof of ownership, payment rails, immutable ledger, geldtransacties en micro-transacties. Wat is het verschil in blockchains en hoe werkt de technologie? Welke vragen moet je stellen voordat je een blockchain traject opzet en hoe ziet het ontwikkelingsproces van een blockchain applicatie eruit? In de blockchain course van de Smart Services opleiding krijg je inzicht in de toepassing van blockchain-technologie op verschillende gebieden, waaronder: identiteitsbeheer, supply chain, gebruik in onroerend goed en FinTec. Daarnaast leer je meer over technologieplatformen van blockchain, zoals Hyperledger (IBM) en Interledger (Ripple).

Ethics and regulation of digital innovation
De ontwikkeling van disruptieve technologie heeft veel gezichten. Deze module richt zich op de vele thema's die nauw verband houden met nieuwe technologieën: ethiek, privacy en hun impact op de moderne samenleving en democratie. Hoe gaan we om met transparantie, verantwoordelijkheid en rechtvaardigheid bij het ontwikkelen van big data en AI-tools? Hoe kunnen innovators ervoor zorgen dat ontwrichtende producten en diensten de ethische normen en waarden niet schenden? Hoe helpen regelgeving, zoals de AVG, bij het beschermen van deze normen en wat zijn de implicaties daarvan voor privacybescherming binnen uw organisatie?

Advanced Cybersecurity
Met de opkomst van digitale netwerktechnologie is onze maatschappij radicaal aan het veranderen. Informatie is overal ter wereld direct en vierentwintig uur per dag en tegen minimale kosten beschikbaar. Hoewel het internet en cyberspace enorm veel voordelen en kansen met zich meebrengt, zijn er ook risico’s verbonden aan deze nieuwe technologieën. De laatste jaren is er sprake van een sterke toename van cybercrime waardoor veel organisaties slachtoffer zijn geworden van cybercriminaliteit. De Smart Services course Advanced Cybersecurity geeft een introductie tot de organisatorische aspecten rondom cybersecurity en cybercrime.

Studieduur

Dit programma heeft een omvang van 20 ec, wat gelijk staat aan een studiebelasting van circa 560 uur. Je volgt in dit programma vier courses, die elk een studieduur kennen van circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt 16-20 uur per week. Je doorloopt dit programma volgens een rooster. Samen met onze studieadviseurs kun je jouw studieplanning opstellen.
 
Je kunt de courses uit het Certified Professional Program Smart Services ook los volgen. Een losse course heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. De studieduur van een losse course bedraagt circa 7 weken.

Begeleiding

Het Professional Program Smart Services beschikt over een online leeromgeving waarin je persoonlijke begeleiding krijgt van een inhoudsdeskundig universitair docent. De voertaal van deze courses is Engels. In overleg met de docent is het inleveren van een opdracht in het Nederlands mogelijk.

Studieadvies

Wil je graag meer informatie over het Professional Program Smart Services, samen een studieplan opstellen of een vrijblijvend adviesgesprek met een docent? Neem dan contact op met ons Team Professional Programs via you@ou.nl. Ook voor een groepsinschrijving of een incompany-traject kun je contact met ons opnemen.

Toelating

Als toekomstig smart services expert beschik je over een HBO werk- en denkniveau om succesvol deel te nemen aan de courses. Je hebt daarnaast enkele jaren relevante werkervaring. 

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland voor september 2022. Wil je het rooster ontvangen? Stuur dan een email naar you@ou.nl

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 6.495,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 10 maandelijkse termijnen van € 670,-.
 
Kies je voor een losse course dan bedragen de opleidingskosten bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-.
 
Over deze bedragen is geen btw verschuldigd, maar zijn wel exclusief de kosten van (eventuele) tekstboeken, waarvan in dit programma gebruik wordt gemaakt. Op de pagina’s van de losse courses is de informatie van de betreffende tekstboeken, indien daar gebruik van wordt gemaakt, terug te vinden.
 
Deze tekstboeken dien je dus zélf aan te schaffen.
 
Wil je aanvullende courses volgen bovenop de 4 verplichte onderdelen van dit programma? 
Informeer dan naar de mogelijkheden bij het Team Professional Programs.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Het Certified Professional Program Smart Services is onderdeel van Your MBA, een praktijkgerichte MBA opleiding op academisch niveau. De opleiding Smart Services is echter ook los te volgen. Na succesvolle afronding van 4 van de 5 losse modulen ontvang je een Certified Professional Program diploma Smart Services. Naast het CPP diploma ontvang je deelcertificaten voor elk van de modulen. Dit diploma kan ingebracht worden als volledige specialisatie in Your MBA.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.