Wetenschappelijke schrijfvaardigheden

Wetenschappelijke schrijfvaardigheden

  • Informatica
  • IB2002
  • 5 EC
  • Vanaf € 164
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Deze cursus kunt u op elk gewenst moment starten. Kijk in het Jaarrooster wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Inhoud

Het schrijven van artikelen is een belangrijke vaardigheid. Een goed geschreven en helder gestructureerd artikel kan een plezier zijn om te lezen. Om zo’n artikel te schrijven, moet je de lezer bij de hand nemen en overtuigen van de relevantie, correctheid en adequaatheid van de ideeën.

In deze cursus leert u schrijven in de wetenschappelijke schrijfstijl. U gaat eerst een onderwerp kiezen uit vier voorgestelde onderwerpen. Dan gaat u een literatuurscan doen over jouw gekozen onderwerp en vervolgens daar een artikel over schrijven. Als laatste stap gaat u als editor fungeren van uw eigen artikel.

Ingangseisen

Aanmelden voor deze cursus is mogelijk indien u alle propedeusecursussen plus minimaal zes van de volgende cursussen uit de postpropedeuse:
AppLab (IB2602)
Besturingssystemen (IB1302)
Communicatievaardigheden (IB1402)
Concepten van programmeertalen (IB2702)
Datastructuren en algoritmen (IB1502)
Functioneel programmeren (IB1602)
Gedistribueerde algoritmen (IB2302)
Kunstmatige intelligentie (IB2802)
Logica en informatica (IB2902)
Security en IT (IB1802)
Software engineering (IB3102)
Software testen (IB3202)
Webapplicaties: de clientkant (IB1902)
conform uw online studiepad heeft afgerond of daarvoor bent vrijgesteld dan wel bent ingeschreven.

Toelichting aanmelden

Deze cursus is onderdeel van de bacheloropleiding Informatica, en alleen bedoeld voor studenten die de gehele opleiding willen doen.
Aanmelden wordt geadviseerd binnen een jaar voorafgaand aan het beoogde startmoment voor de cursus Afstudeerproject (IB9906).

Begeleidingsvorm

Deze cursus kunt u op elk gewenst moment starten. Kijk in het Jaarrooster wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

De cursus wordt per email begeleid.

Tentamenvorm

Opdracht.

Tentamentoelichting

Per 01-09-2021 zal de afkorting, de omschrijving van de tentamenvorm en wellicht de afname wijze waarop wordt getentamineerd wijzigen.

Afhankelijk van welke maatregelen noodzakelijk zijn om het coronavirus te bestrijden, is het mogelijk dat de Open Universiteit de tentaminering moet vervangen door een (online) alternatief. Meer informatie hierover vindt u op www.ou.nl/informatie-coronavirus. De actuele tentameninformatie met betrekking tot deze cursus vindt u na aanmelding in de online cursusomgeving.

Tentamendata

Volgens afspraak.

Digitale leeromgeving

Als student (na inschrijving) kunt u via de cursussite in de digitale leeromgeving naar de discussiegroepen. Hier kunt u met medestudenten en begeleider informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.