Certified Professional Course Leadership in Artificial Intelligence (AI)

YOURACADEMY_module IC5512 AI Leadership_head_large.jpg

Certified Professional Course Leadership in Artificial Intelligence (AI)

 • Your Academy
 • 5 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Start mei 2022
 • Studieduur circa 7 weken
 • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
 • In samenwerking met DIKW
 • Eigen casus
 • Bouwblok MBA in Data Science & Digital Innovation
 • Voor dit product gelden ingangseisen
Kunstmatige Intelligentie (AI) gaat ons leven fundamenteel veranderen. AI is een systeemtechnologie, te vergelijken met elektriciteit en de verbrandingsmotor, en een belangrijke component van de vierde industriële revolutie waar we nu inzitten. AI in toepassingen zoals gezichtsherkenning, vertaalapps en fraudebestrijding, is gebaseerd op machine learning. Machine learning maakt dus een belangrijk onderdeel uit van AI. Kennis van machine learning is essentieel om veel van AI te kunnen snappen, en te begrijpen wat de mogelijkheden en valkuilen zijn van het toepassen van machine learning en AI binnen je organisatie. De basis hiervoor is het vakgebied van Data Science.
 
Hoeveel bewijs heb je nodig in de data om je mening te veranderen?
 
Met ons programma Leadership in AI maak je als manager, beslisser of beleidsmaker in je organisatie de stap om data te omarmen als bron van informatie. We reiken je instrumenten aan om daadwerkelijk op basis van data beslissingen te maken en de aansturing en beoordeling van data science projecten en AI oplossingen beter in te vullen.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Ga je voor het eerst direct of indirect leiding gaan geven aan een team van data scientists? Wil je organisatie iets doen met AI, maar is er nog te weinig kennis van de (on)mogelijkheden? Wil je je laten overtuigen door data maar heb je nog wat koudwatervrees? Wil je meer vertrouwen ontwikkelen om datagedreven beslissingen te nemen in je dagelijkse praktijk? Geef je leiding in een data-gedreven organisatie maar verloopt de communicatie niet altijd soepel? Dan is de opleiding Leadership in AI echt iets voor jou! Met deze opleiding kom je beslagen ten ijs en ontwikkel je vertrouwen in het communiceren met data scientists en zet je hun resultaten om in daadwerkelijke business waarde.

Een CPP volgen bij Your Academy betekent …

 
 • een mix tussen theorie en praktijk
 • studeren op academisch niveau
 • een combinatie van online activerende onderwijs en/of contactmomenten
 • in je eigen tempo, flexibel en online studeren
 • begeleiding door inhoudsdeskundige universitair docenten
 • na succesvolle afronding een CPP diploma
 • een programma opgebouwd uit meerdere CPC’s
 • een eerste stap richting een mogelijke MBA

Wat leer je in deze opleiding?

 
AI speelt een steeds grotere rol in onze maatschappij. Het wordt steeds belangrijker om AI op een goede manier toe te passen binnen een organisatie. Bedrijven hebben een enorme behoefte aan data professionals maar ook aan managers die begrijpen wat een data scientist beweegt. Mensen die de data producten die door data scientist worden ontwikkeld, kunnen interpreteren en vertalen naar de toepassingen in de praktijk. Zodat de organisatie de ontwikkelde data producten kan omzetten in klinkende munt. Het is uiteindelijk de businesscase die bepaalt of je succesvol bent in de transitie naar AI gestuurd besturen.
 
Het eerste thema in deze opleiding gaat dieper in op onzekerheid. Toegepaste statistiek is immers feitelijk het nemen van beslissingen gegeven onzekerheid. En AI is een geavanceerde vorm van toegepaste statistiek. Dus gaan we allereerst dieper in op data, informatie en onzekerheid. Voordat je goed kunt omgaan met de resultaten van een voorspelmodel moet je goed begrijpen hoe onzekerheid er uit ziet. Ook nemen we een aantal typische valkuilen door bij het gebruik van gemiddelden. En wat zijn eigenlijk de voorwaarden die nodig zijn om je te laten overtuigen door data?
 
Het tweede thema in deze opleiding gaat over de omgang met je team van data scientists. Hoe denken data scientists? Wat maakt hen gelukkig? Welke taal spreken ze? Wat voor een soort antwoorden en reacties kun je van ze verwachten? Machine learning technieken en de belangrijkste algoritmes leer je begrijpen aan de hand van elementaire uitleg over concepten en begrippen. Door je in te leven in de wereld van code en algoritmes begrijp je beter wat hen drijft en wat je van hen mag vragen, daarmee wordt je communicatie effectiever.
 
Als laatste thema komt aan bod hoe je AI en datascience inzet binnen jouw organisatie. We doen dat aan de hand van een ideaal type organisatie `de intelligente organisatie´. De kern van deze ideaal organisatie is de “intelligence factory”. Een fabriek die in staat is snel, wendbaar en automatisch modellen te genereren op basis van (trainings)data en feedback van oude modellen; een organisatie die in staat is te leren dus. Daarbij kijken we naar de rol van de mens, de leiding, de data(kwaliteit) en impact van het nemen van (automatische) beslissingen obv modellen (responsible AI).
 
Tenslotte laten zien hoe je een data-gedreven business case opzet en hoe je je kunt laten overtuigen door data. We gaan daadwerkelijk de eerste stappen zetten om data science kansen te identificeren en wat er voor nodig is om deze kansen tot  succesverhalen te maken!
 
Met het uitwerken van de Analytical Roadmap, waarin je voor je eigen organisatie een top 3 van kansen formuleert op het gebied van data science en AI, heb je na deze opleiding een mooie backlog aan kansrijke data science initiatieven voor jouw organisatie waarmee je direct aan de slag kunt.
 
Je zult niet de eerste zijn die hiermee een daverende business case voor je investering in deze opleiding realiseert!

Partners

DIKW Academy is onderdeel van DIKW Intelligence, een hoogwaardige dienstverlener en adviesbureau voor datagedreven vraagstukken. In samenwerking met de Open Universiteit heeft DIKW een uniek gecertificeerd programma Data Science (R) ontwikkeld voor de nieuwe generatie Intelligence professionals.
Logo DIKW

Studieduur

Deze Certified Professional Course heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Toelating

 • Een afgeronde hbo of universitaire opleiding (bachelor of master diploma)
 • Enkele jaren relevante werkervaring

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden

Starten

Het eerstvolgende startmoment van deze course staat gepland in mei 2022.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. Dit bedrag is all-in. Er is geen btw verschuldigd.

Fiscale aftrekbaarheid

Vanaf 1 januari 2022 zijn studiekosten niet meer aftrekbaar. In plaats hiervan komt het STAP-budget.
 
Wat is het STAP-budget?
Het STAP-budget is een subsidie voor werkenden en werkzoekenden voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. STAP staat voor STimulering Arbeidsmarkt Positie. Nu de fiscale aftrek scholingskosten per 1 januari 2022 vervalt, vervangt het STAP-budget deze regeling. Meer informatie lees je op de website van rijksoverheid.nl.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Na succesvolle afronding van de cursus ontvang je een certificaat van de Open Universiteit. De doorlopen cursus kan ingebracht worden in/maakt onderdeel uit van de MBA in Data Science & Digital Innovation.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.