Certified Professional Course Financial Reporting and Analysis

FRA_head_large.jpg

Certified Professional Course Financial Reporting and Analysis

  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Certificaat
  • Start november 2022
  • € 1.750,- (eenmalig) / € 1.850,- (5 termijnen)
  • Volledig online
  • Studieduur circa 7 weken
  • Stapelbaar en bouwblok MBA
  • Voor dit product gelden ingangseisen
Informatie uit financiële verslagen is cruciaal voor ieder die betrokken is bij de voorbereiding, monitoring, analyse of het gebruik van financiële boekhoudkundige informatie. Je leert hoe je de kwaliteit en nuttigheid van de financiële verslaglegging van een bedrijf kunt evalueren. Je leert verder hoe je (informatie in) financiële verslagen kunt gebruiken om de drijvende krachten achter de financiële prestaties van een bedrijf kritisch te evalueren om uiteindelijk een verwachte waarde van het bedrijf te bepalen.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

Deze course is geschikt voor mensen die werkzaam zijn in de volgende functies: (business) controller, manager finance en accounting, cost accountant, project controller, financieel managers, financieel directeur, financieel adviseur, interim manager, (operational) auditor, hoofd financiële administratie, financieel beleidsmedewerkers, risk manager, finance process manager, etc.
Informatie uit financiële verslagen is van cruciaal belang voor iedereen die betrokken is bij de voorbereiding (bijv. controllers), monitoring (bijv. commissarissen, auditors, regelgevers), analyse (bijv. financiël analisten) of het gebruik van financiële boekhoudkundige informatie (bijv. overheden). Deze cursus leert je hoe je financiële gegevens kunt synthetiseren om de gezondheid en toekomstperspectieven van een bedrijf te bepalen. Je leert hoe je de kwaliteit en de nuttigheid van de financiële verslaglegging van een bedrijf kunt evalueren. Je leert verder hoe je (de informatie in) de financiële overzichten kunt gebruiken om de drijvende krachten achter de financiële prestaties van een bedrijf kritisch te evalueren om uiteindelijk een verwachte waarde van het bedrijf te bepalen. De cursus behandelt ook bredere kwesties met betrekking tot bedrijfsrapportage, zoals Corporate Social Reporting en niet-GAAP-rapportage, aangezien deze alternatieve rapportagestatistieken aanvullende informatie verschaffen aan marktdeelnemers en belanghebbenden.

Studieduur

Deze Certified Professional Course, die tevens onderdeel is van het CPP Business Controller, heeft een omvang van 5 ec en een studiebelasting van circa 140 uur. Je doorloopt deze course in circa 7 weken. De studiebelasting bedraagt daarbij 16-20 uur per week.

Begeleiding

Het programma wordt volledig online gegeven en wordt doorlopen volgens een rooster. Je krijgt toegang tot de digitale leeromgeving van de Open Universiteit en krijgt daarbij persoonlijke begeleiding door inhoudsdeskundig universitair docenten. De voertaal van deze course is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur.

Toelating

Je hebt een hbo- of bachelordiploma behaald in een economische richting, bijvoorbeeld HEAO, Bedrijfskunde, Bedrijfseconomie of Accountancy. Je hebt daarnaast een aantal jaren (minimaal 3 jaar) relevante werkervaring opgedaan in een financieel, econonomische rol) en een goede beheersing van de Engelse taal, omdat veel van het studiemateriaal Engelstalig is.

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De eerstvolgende start staat gepland in november 2022.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden.

Prijsinformatie

De opleidingskosten bedragen bij eenmalige betaling € 1.750,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 5 maandelijkse termijnen van € 370,-. 
 
Dit bedrag is vrijgesteld van BTW, maar exclusief het tekstboek, waarvan in deze course gebruik wordt gemaakt:
 
-  Corporate Financial Reporting and Analysis: A Global Perspective”, 4th Edition by S. David Young, Jacob Cohen, Daniel A. Bens, 2018
ISBN 978 1-119-49463-8
 
Dit tekstboek dien je dus zélf aan te schaffen. Ivm de prijs is het advies om het als e-book aan te schaffen.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Bij succesvolle afronding van deze course ontvang je een certificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in het CPP Business Controller en in de specialisatie yOUrMBA.

Contact

Wilt u graag meer informatie over een specifiek Professional Program of een vrijblijvend adviesgesprek (met een docent) of onze studieadviseur Loes Moritz, neem dan contact op met ons Team Professional Programs via E you@ou.nl of T 045-5762777.