Online formatief toetsen

DDG_OnlineFeedback_17570_head_large.jpg
Online formatief toetsen
 • Your Academy
 • 1 EC
 • Taal Nederlands
 • Certificaat
 • Start 22 april 2021
 • € 449,-
 • Volledig online
 • Inschrijfduur 3 maanden
Wanneer je online onderwijs geeft, is het moeilijker om zicht te houden op de ontwikkeling van jouw deelnemers. Komt de boodschap over? Waar lopen ze tegen problemen aan? Wanneer kan het misschien een stapje sneller? Daarom is formatief toetsen/evalueren in online onderwijs extra belangrijk. Formatief toetsen/evalueren gaat over drie vragen: (1) waar werken mijn deelnemers naar toe, (2) waar staan mijn deelnemers nu, en (3) hoe komen mijn deelnemers bij het gewenste einddoel? In deze module werken we vanuit de formatieve toetscyclus, waarin je deze vragen continu integreert in je onderwijs.

Inhoud

In deze cursus maak je kennis met inzichten uit onderzoek naar formatief toetsen/evalueren. Die inzichten vertaal je naar je eigen onderwijspraktijk. Na afloop van de cursus kun je:
 • Uitleggen wat de kern is van formatief toetsen en de formatieve toetscyclus;
 • Zelf online tools kiezen en inzetten in je eigen onderwijs, passend bij de formatieve toetscyclus en de doelen die jij wilt bereiken met je deelnemers;
 • Inzichten uit onderzoek naar formatief toetsen vertalen naar je eigen onderwijspraktijk;
 • Je eigen manier van formatief toetsen kritisch onder de loep nemen;
 • Krachten en ontwikkelprioriteiten in kaart brengen in je eigen onderwijs/instelling.
Er zijn geplande online bijeenkomsten. Daaromheen kan het programma zelfstandig in eigen tempo doorlopen worden aan de hand van een online leeromgeving. Je krijgt persoonlijke begeleiding door een inhoudsdeskundige docent. Je rondt de module af door het maken van een ontwerpopdracht die door de docent wordt nagekeken. Voertaal van deze module is Nederlands. Er kan wel gebruik gemaakt worden van Engelstalige literatuur en video's.

Studieduur

Studieduur is 3 weken. Studiebelasting in totaal 28 uur.

Certificering

Bij voldoende uitvoering ontvang je een certificaat.
Prof. Dr. Desirée Joosten-ten Brinke

Decaan faculteit Onderwijswetenschappen

“We zien dat docenten zich in deze tijd enorm inspannen voor online onderwijs, met onze modules wordt die inspanning ook effectief”

Ingangseisen

Hbo werk- of denkniveau. Enkele jaren relevante werkervaring.

Aanmelden

Voor elke registratie bij de Open Universiteit, dient een deelnemer een gebruikersnaam aan te maken. Zo ook voor deze cursus. Wij vragen geslacht, de geboortedatum en geboorteplaats bij deze registratie, omdat wij op deze manier de gebruikersnaam aan een uniek persoon kunnen koppelen. Wij hebben deze controle ingericht voor elke vorm van aanmelding/registratie/inschrijving bij de Open Universiteit. 
 
Aanmelden is mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina. 
 
Heb je nog geen inloggegevens? Registreer je dan eerst via mijnOU (rechtsboven op deze pagina) met je emailadres als gebruikersnaam en log daarna in met je geregistreerde gebruikersnaam en wachtwoord, zodat je je kunt aanmelden. Als je al een OU studentnummer hebt, dan het verzoek om dit studentnummer bij de aanmelding te vermelden, aangezien dit de toegang tot de online leeromgeving zal versnellen.

Startmoment

De voor iedereen toegankelijke gratis webinar vindt plaats op 1 april  2021 19:00 – 20:00 uur. Op 2 april 2021 gaat de leeromgeving open voor de betalende deelnemers en vinden de online sessies binnen deze omgeving plaats op 22 april 2021 van 19:00 - 21:30 uur en op 29 april 2021 van 19:00 - 21:30 uur.
 
Aanmelden voor deze module is mogelijk t/m 19 april 2021! Het maximum aantal deelnemers is 15.
 

Inschrijfvoorwaarden

Lees eerst onze inschrijfvoorwaarden.

Prijsinformatie

Het totaalbedrag voor de persoonlijke variant van deze module is € 449,- middels online betaling.
Dit bedrag is all-in. Er zijn dus geen bijkomende kosten en de module is vrijgesteld van BTW. 
De digitale factuur is 1 dag na aanmelding zichtbaar in 'mijnOU'. Indien aanmelding vrijdag of in het weekend plaatsvindt, dan zal de factuur vanaf dinsdag zichtbaar zijn in 'mijnOU'.
 

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.
 
Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.
De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Extra informatie

Wil je in contact komen met het Team Professional Programs via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.