Praktijkleergang coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief

STG_BPS_MAPSY_head_large.jpg
Praktijkleergang coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief
  • Psychologie
  • 5 EC
  • € 1.795,-
Coaching heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerde en bewezen effectieve begeleidingsvorm voor het faciliteren van persoonlijke groei en ontwikkeling. Coachen is naast een vak ook een kunst, omdat het verwezenlijken van andermans persoonlijke doelen steeds opnieuw vraagt om een unieke, op de persoon toegesneden benadering. De Praktijkleergang coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief reikt de essentiële coaching tools en technieken aan, gestoeld op de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van coaching en positieve psychologie, en leert daarnaast hoe je deze optimaal kunt aanwenden in de praktijk.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De praktijkleergang is interessant voor iedereen die werkzaam is op coachingsgebied of op een coachende manier wil gaan werken. De leergang is een goede basis voor (beginnende) coaches maar is ook interessant voor bijvoorbeeld HR managers, P&O functionarissen en coachende leidinggevenden. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in coaching in het algemeen kunnen de leergang volgen. Daarnaast kunnen studenten van de Open Universiteit die de cursus Coaching: een psychologisch perspectief al gekocht of afgerond hebben, de bijeenkomsten tegen een gereduceerd tarief volgen.
De Praktijkleergang coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief biedt een compact en up-to-date overzicht van de noodzakelijke en voorwaardelijke kennis en vaardigheden voor iedereen die coachend aan de slag wil. Aan de hand van de cursus Coaching: een psychologisch perspectief verdiep je je in de wetenschappelijke fundamenten die ten grondslag liggen aan de moderne coachingsfilosofie. De positieve psychologie wordt daarbij als theoretisch uitgangspunt gehanteerd. In de praktijkbijeenkomsten wordt je bijgestaan door professionals uit het coachingsvak die je leren om de verbinding te maken tussen de opgedane kennis en de eigen werkpraktijk. De praktijkleergang bestaat uit de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief en vier praktijkbijeenkomsten die worden aangeboden in samenwerking met Livlife Academy.

Partners

Coaches van Livlife Academy zijn betrokken bij de praktijkbijeenkomsten waarin de cursisten aan hun vaardigheden werken. Livlife Academy biedt coaching- en leertrajecten voor individuen en teams. Rode draad in de trajecten is het vinden van authenticiteit en bijbehorende missie en visie. Meer informatie is te vinden op www.LivlifeAcademy.nl.

Studieduur

De opleiding duurt drie maanden. Er zijn vier praktijkbijeenkomsten. In het eerste deel van de bijeenkomst gaan docenten dieper in op de theorie die behandeld wordt in de theoretische cursus en in het tweede deel werk je actief aan je vaardigheden met behulp van face-to-face oefeningen. Elke bijeenkomst heeft een studiebelasting van zes uur, inclusief twee uur voorbereidingstijd. Indien je besluit om daarnaast het tentamen af te leggen voor de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief, dien je rekening te houden met een bijkomende studiebelasting van maximaal 120 uur.

Begeleiding

Combinatie van zelfstudie en contactonderwijs. De sessies vinden plaats in Utrecht, Aristo accommodaties, vanzelfsprekend rekening houdend met de dan aanbevolen gezondheidsmaatregelen van het RIVM. Indien blijkt dat in die periode geen fysieke bijeenkomsten mogelijk zijn, schakelen we over naar een online variant.

Begeleidingsbijeenkomsten

1. di 03-11-2020 / 10.00-16.30 uur
2. di 08-12-2020 / 10.00-16.30 uur
3. di 12-01-2021 / 10.00-16.30 uur
4. di 09-02-2021 / 10.00-16.30 uur

Tentaminering

Tentamen is mogelijk volgens afspraak. Als tentamenhulpmiddel is alleen een 'schoon' verklarend Nederlands woordenboek toegestaan (op eigen risico). Het betreft een computergebaseerd individueel tentamen met meerkeuzevragen.

Locatie

De bijeenkomsten vinden plaats in Utrecht.

Toelating

Er zijn geen formele ingangseisen.
Deelnemers moeten rekening houden met een opleiding op hbo/wo-niveau. Passieve kennis van de Engelse taal is belangrijk: de wetenschappelijke literatuur wordt aangereikt in het Engels.

Inschrijfvoorwaarden

Lees voordat je je gaat aanmelden eerst de inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

De geplande start van volgende groep is in november 2020

Aanmelden

Indien je aan de praktijkleergang wenst deel te nemen kun je je aanmelden via de rode knop ‘Aanmelden’.
Als je problemen hebt met aanmelden, dan kun je contact opnemen met Team Professional Programs.
 
Voor inhoudelijke vragen over deze praktijkleergang kun je contact opnemen met Livlife Academy.
T +31646081811 of E info@livlifeacademy.nl

Prijsinformatie

De praktijkleergang coaching kost € 1795,- inclusief praktijkbijeenkomsten en cursusmateriaal. Dit bedrag is exclusief 21% btw. Studenten die de cursus ‘Coaching: een psychologisch perspectief’ al gekocht of afgerond hebben, kunnen de bijeenkomsten tegen een gereduceerd tarief volgen. De kosten van de reeds gekochte cursus 'Coaching: een psychologisch perspectief' worden dan in mindering gebracht op de totaalprijs.

Let op: De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) en Levenlanglerenkrediet (LLLK) zijn niet van toepassing op deze opleiding.. Betaalt u in termijnen, dan bent u éénmalig € 22,- administratiekosten verschuldigd.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je de opleiding zelf? Dan zijn de studiekosten aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Diploma

Indien je de opdrachten van de praktijkbijeenkomsten hebt afgerond ontvang je een bewijs van deelname voor de Praktijkleergang Coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief. Daarnaast ontvang je, indien je het tentamen van de cursus Coaching: een psychologisch perspectief met een voldoende hebt afgerond, een cursuscertificaat. Dit cursuscertificaat kun je inbrengen in de master of science opleiding Psychology, variant Levenslooppsychologie.
De theoretische cursus is door het Nederlandse Instituut voor Psychologen (www.psynip.nl) geaccrediteerd voor registratie/herregistratie van psychologen in de registers Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP en Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP. Let op: de cursus zelf is geen volledige opleiding tot coach of psycholoog en is niet voldoende voor de volledige registratie in de genoemde registers van het NIP.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze praktijkleergang kun je contact opnemen met Livlife Academy.
T +31646081811 of E info@livlifeacademy.nl