Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
U ziet advertenties die bij u passen en u kunt uw interesse delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Zomerschool: Recht in Europa
Dit product is tijdelijk niet leverbaar
Rechtswetenschappen | 4,3 EC | Voor dit product gelden ingangseisen
Code R41211
Prijsindicatie € 280
De Open Universiteit organiseert gezamenlijk met de Spaanse Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED) en de Duitse FernUniversität een Summerschool. Studenten uit Nederland, Spanje en Duitsland krijgen gedurende een week onderwijs van Nederlandse, Duitse en Spaanse docenten en voeren gezamenlijk opdrachten uit, waarop docenten een terugkoppleing geven. De voertaal is Engels. Een belangrijk leerdoel van de Summer school is het leren communiceren met buitenlandse collega's over juridische vraagstukken in de Engelse taal. Voorafgaande aan de Summer school volgen de studenten een online-course in Legal English en Intercultural communication, en worden Engelstalige teksten over recht bestudeerd.

De Summerschool staat open voor maximaal 10 bachelorstudenten van onze faculteit, zo ook voor een even groot aantal bachelorstudenten van de andere twee organiserende universiteiten.
De inschrijfkosten voor de Summerschool zijn afhankelijk van de plaats waar deze plaatsvindt en de wijze van huisvesting. De Summerschool wordt afwisselend in Spanje, Duitsland en Nederland georganiseerd.

Algemeen

Inhoud

De zomerschool is een samenwerkingsverband tussen de juridische faculteiten van de FernUniversität, de UNED en de Open Universiteit en vindt afwisselend plaats in Nederland, Duitsland en Spanje. De Summerschool biedt zowel voor studenten als voor docenten een uitgelezen gelegenheid om gedurende één week onderling de discussie aan te gaan over diverse juridische onderwerpen. Ook is het een kennismaking met andere leeromgevingen. Zo blijkt de Nederlandse en Duitse leerstijl bijvoorbeeld veel toepassingsgerichter te zijn dan de Spaanse, daar waar de Spaanse onderwijscultuur weer meer gericht is op reproductie. Ook om die reden blijkt deelname aan de Summerschool zowel voor studenten als docenten een waardevolle ervaring te zijn.

Door deel te nemen aan de Summerschool:
- doet u kennis op van het Legal English;
- maakt u kennis met andere rechtstelsels;
- maakt u kennis met andere leeromgevingen en onderwijsculturen;
- hebt u de gelegenheid om gedurende een gehele week de discussie aan te gaan met (buitenlandse) studenten en docenten over diverse juridische onderwerpen;
- hebt u de mogelijkheid eerder verworven kennis en vaardigheden toe te passen.

Aanmelden

Ingangseisen

Als algemene toelatingseis geldt dat u de propedeuse moet hebben behaald (vrijstellingen kunnen worden meegerekend). Aanmelden is alleen mogelijk nadat schriftelijk toestemming is verleend door de faculteit.

Toelichting aanmelden

U dient zich allereerst met een voorafgaand verzoek tot het mogen volgen van de Zomerschool te wenden tot prof. dr. H. Spoormans, examinator van deze cursus. De examinator informeert u vervolgens over wel/niet goedkeuring. Pas nadat u bent geselecteerd voor deelname kunt u zich officieel aanmelden.
Deze cursus kan alleen worden opgenomen in de vrije ruimte.

Begeleiding

Begeleidingsvorm

De begeleidingsvorm is afhankelijk van de desbetreffende activiteit.

Docenten

Dhr. mr. M. van Oosterzee.

Bereikbaarheidsoverzicht

Bereikbaarheidsinformatie docenten/examinatoren

Tentamen

Tentamenvorm

Opdracht.

Tentamendata

Volgens afspraak.

Meer info

Digitale leeromgeving

Als medewerker of als student (na inschrijven) krijgt u toegang een door een van de drie partneruniversiteiten aangeboden elektronische leeromgeving. Hier kunt u met medestudenten en begeleider informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.