Premaster Business Process Management and IT

Premaster Business Process Management and IT

 • Informatiekunde
 • Deeltijd
 • 15 EC
 • Nederlands
 • 28 uur per studiepunt
 • Bepaal zelf je studietempo
 • Verkort je studie met vrijstellingen
 • 67,14 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
 • Academisch jaar 2022-2023
De premaster Business Process Management and IT wil een brug slaan tussen hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs. Heb je de premaster succesvol afgerond, dan heb je voldoende academische bagage voor het starten van de master Business Process Management and IT en ben je rechtstreeks toegelaten. 


Voor wie is de opleiding bedoeld?

De premaster is bedoeld voor studenten die wel een hbo-vooropleiding hebben, maar geen universitaire bachelor en/of universitaire master hebben afgerond. De afgeronde hbo-opleiding (CROHO geregistreerd) hoeft niet inhoudelijk verwant te zijn aan de masteropleiding. Echter, wanneer je een meer verwante vooropleiding hebt, of werkervaring hebt met betrekking tot het inhoudsgebied van de beoogde master, zul je de masteropleiding makkelijker kunnen volgen.

Competenties

In deze premaster, de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek, ben je actief bezig met het ontwikkelen van een academische houding en het verwerven van competenties en kennis om zelfstandig academisch onderzoek te verrichten. Je leert de wereld van het wetenschappelijk onderzoek kennen en wordt een waardevolle gesprekspartner in bepaalde situaties en discussies.

Informatiekunde studeren aan de Open Universiteit betekent …

 
 • structuur, maar tegelijk veel vrijheid
 • in je eigen tempo, academisch studeren
 • persoonlijke begeleiding en excellent studiemateriaal
 • studieadvies op maat
 • doorstromen van hbo naar wo met een premaster
 • internationaal erkende universitaire titel Master of Science (MSc)
Alexia Ronda

Studente

Een masteropleiding naast je baan is zeker pittig. Er zijn bijeenkomsten die je moet volgen, overleggen met je werkgroep en deadlines die je moet halen. Maar als je iets doet wat je interesseert en wat bij je past, krijg je energie om het ook te laten slagen. Dat krijg ik in elk geval wel. In overleg met de opleiding is er veel ruimte om invulling te geven aan het studieprogramma en het tempo dat je nodig hebt.

Het doel van de premaster is om je voor te bereiden op het zelfstandig verrichten van wetenschappelijk onderzoek en om je academische houding te versterken. Hierbij komen de volgende thema’s aan bod: ontwerp van onderzoek, betrouwbaarheid en geldigheid; literatuuronderzoek; onderzoeksartikelen lezen en bundelen; kwantitatief onderzoek; kwalitatief onderzoek; en rapportage over en reflectie op onderzoeksresultaten. De premaster van de master Business Process Management and IT bestaat uit de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek.

Studieduur

De premaster is een uitgekiende combinatie van zelfstudie en een vijftal verplichte bijeenkomsten gedurende ca. 22 weken.

Begeleiding

De premaster bestaat uit een viertal verplichte bijeenkomsten en één online bijeenkomst. De bijeenkomsten starten om 13.30 uur en eindigen rond 17.30 uur. De bijeenkomsten worden afhankelijk van de aanmeldingen op verschillende plaatsen gehouden. Bij voldoende deelnemers zal de premaster doorgaans starten in het studiecentrum Utrecht, Amsterdam, Antwerpen/Leuven, Rotterdam, Eindhoven, Heerlen en Zwolle.

Aanmelden

Wil je starten met de premaster, dan dien je eerst formeel toelating aan te vragen (knop Aanmelden). Het afhandelen van een toelatingsverzoek kan vier tot acht weken duren. Vraag tijdig (uiterlijk twee maanden voor de start van de premaster) toelating aan.
Nadat je formeel bent toegelaten tot de premaster en je de toelatingsbeschikking hebt ontvangen, kun je je aanmelden voor de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek.
Let op: een aanvraag voor toelating tot de premaster is dus geen cursusaanmelding. Twijfel je of je in aanmerking komt voor de premaster? Neem dan eerst contact op met de studieadviseur. 

Starten

De premaster start twee keer per jaar, in september (kwartiel 1) en februari (kwartiel 3). 

Voorkennis

Hbo-getuigschrift van 240 studiepunten.

Collegegeld

Toelating aanvragen tot de premaster is kosteloos. Ben je formeel toegelaten tot een premaster, dan betaal je voor de cursussen van de premaster dezelfde vergoeding als het wettelijk collegegeld. Het collegegeld wordt berekend per studiepunt en niet per collegejaar. Heb je niet de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dan betaal je mogelijk instellingscollegegeld. Het studiemateriaal, de begeleiding en tentamens zijn inbegrepen bij de prijs.
Lees meer over de kosten en mogelijkheden voor studiefinanciering (Levenlanglerenkrediet).
 
Studeer je met het oog op je verdere carrière of toekomstige baan? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor het STAP-budget via het UWV. Het aanbod is op dit moment nog beperkt, kijk voor actuele informatie op de website.

Diploma

Na afronding van de premaster ontvang je een cursuscertificaat. De premaster zelf wordt niet afgesloten met een diploma.

Titel

Na afronding van de masteropleiding krijg je de titel MSc. De premaster zelf levert geen titel op.

Waardering

In de Keuzegids Universiteiten 2022 scoorde de OU overall tweede van de veertien universiteiten.

Meer informatie

Kijk voor meer specifieke, inhoudelijke en praktische informatie over de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek (MB0116) op de cursussite.

Contact

Voor meer informatie over de procedure en afhandeling rondom uw aanvraag toelating tot een premaster kun je contact opnemen met Service en Informatie: 045 576 2888. 
Voor inhoudelijke vragen over de cursus MB0116 Premaster: methoden en technieken van onderzoek kun je contact opnemen met de studieadviseur Rob Wijnands via info@ou.nl.

Accreditatie

De Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) heeft de opleiding Master of Science in Management geaccrediteerd op basis van het beoordelingsrapport van het evaluatiebureau Certiked VBI. De NVAO waarborgt de kwaliteit van het hoger onderwijs in Nederland en Vlaanderen.