Beschrijvende statistiek

Beschrijvende statistiek

  • Onderwijswetenschappen
  • OB0502
  • 5 EC
  • Vanaf € 352
Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.


Inhoud

De cursus bestaat uit vier leertaken, drie ervan bevatten onderwerpen uit de Beschrijvende Statistiek en het onderwerp van de vierde leertaak is test- en toetstheorie. De drie leertaken uit de beschrijvende statistiek gaan over [1] Meetinstrumenten en schalen; [2] Verdelingen en verdelingsmaten; en [3] Maten van samenhang in data (correlaties). Het doel van de cursus is de studenten voor te bereiden op de Master Onderwijswetenschappen. De leertaken hebben een inleidend karakter en voor het met succes volgen ervan is geen specifieke voorkennis vereist.

Toelichting aanmelden

Deze cursus is reeds gestart en wordt pas in het volgend academisch jaar opnieuw aangeboden.

Voorkennis

Er wordt geen specifieke voorkennis vereist voor deelname aan deze cursus.

Begeleidingsvorm

Deze cursus heeft een vast startmoment. Kijk in het Jaarrooster wanneer de cursus van start gaat en wanneer de begeleiding is ingeroosterd.

Virtuele klas.

Tentamenvorm

Digitaal individueel tentamen met meerkeuzevragen en een opdracht.

Tentamendata

Digitaal individueel tentamen: volgens afspraak.
Opdracht: volgens afspraak.

Tentamenhulpmiddelen

Het online woordenboek
De online rekenmachine
Het online woordenboek t.b.v. ANS

Cursusmateriaal

Kernboek van deze cursus is “Beschrijvende en Toetsende Statistiek” van Van Groningen & De Boer. Voor het werken in SPSS wordt het boek “Discovering Statistics using IBM SPSS Statistics” van Andy Field gebruikt, zij het slechts spaarzaam. Beide boeken worden ook in de cursus Toetsende Statistiek gebruikt. Daarnaast wordt documentatie in Brightspace opgenomen in de vorm van pdf-documenten over onderwerpen die in het leerboek niet of onvoldoende aan de orde komen.

Digitale leeromgeving

Als student kun je via de cursussite in de digitale leeromgeving naar de discussiegroepen gaan. Hier kun je met medestudenten en begeleider informatie uitwisselen en discussiëren over de leerstof.