STG_Rechten_1920_head_large.jpg
Studiegids Rechtsgeleerdheid
Bent u zich aan het oriënteren op een studie rechten? Wij willen u graag de informatie aanbieden die u nodig heeft voor het maken van uw studieplannen. Naast de informatie over ons onderwijs en opleidingen die wij op onze website publiceren, bieden wij deze informatie ook aan in een studiegids. In deze gids staat alle opleidingsinformatie, tentamen- en begeleidingsinformatie en een overzicht van de cursussen opgenomen. Wilt u zich aanmelden voor een cursus of opleiding? Dat kan via deze website waarop alle actuele informatie en wijzigingen telkens worden gepubliceerd.

In de opleiding komen alle rechtsgebieden van het recht aan bod, te weten: privaatrecht, staats- en bestuursrecht, strafrecht en internationaal en Europees recht. Er wordt gestart met een inleiding over de werking van het recht in de samenleving en de wijze waarop de jurist hiermee omgaat. Aansluitend volgen de verschillende rechtsgebieden. U leert juridische problemen uit deze rechtsgebieden op te lossen en deze juridisch correct te formuleren.

De opleiding kenmerkt zich door verdieping van kennis, inzichten en vaardigheden opgedaan in de bacheloropleiding. Naast de theorie staat de ontwikkeling van juridische competenties centraal. De opleiding bereidt voor op de zelfstandige beoefening van wetenschap of de beroepsmatige toepassing van wetenschappelijke kennis. Er wordt geleerd over de grenzen van de rechtsgebieden en van het nationale recht heen te denken.

Studiegids aanvragen