Voortentamen Wiskunde T

OPL_WiskundeT_12124_head_large.jpg
Voortentamen Wiskunde T
Wil je starten met een schakelprogramma voor een masteropleiding van de TU Delft of voor enkele van de masteropleidingen van de TU Eindhoven? Wanneer je een hbo-opleiding hebt afgerond is het volgen van een schakelprogramma een vereiste om toegelaten te worden. Om toegelaten te worden tot het schakelprogramma moet je slagen voor het voortentamen Wiskunde T. De Open Universiteit neemt de tentamens in opdracht van de TU’s af. De tentamens zijn wekelijks in een van onze studiecentra af te leggen.

De inhoudelijke verantwoordelijkheid voor de voortentamens Wiskunde T ligt bij een commissie van de TU Delft. De Open Universiteit organiseert de afname van de voortentamens.

Alle informatie over de schakelprogramma’s, masteropleidingen en toelatingseisen staan op websites van de TU Delft en de TU Eindhoven.

NB In verband met de Corona epidemie worden tot 17 augustus 2020 geen tentamens afgenomen op de studiecentra. In plaats daarvan worden online mondelinge tentamens afgenomen.
Kandidaten moeten een computer aan het internet hebben, met webcam en microfoon. Kandidaten krijgen een aantal meerkeuze opgaven voorgeschoteld en moeten een antwoord alternatief kiezen. Over sommige opgaven zal worden doorgevraagd. Een tentamensessie zal maximaal drie kwartier duren.

Kosten en voorwaarden

Deelname aan een voortentamen kost € 98,-. Hiervoor krijg je één tentamenkans. Is het nodig om nog een keer deel te nemen aan een voortentamen, dan zijn de kosten voor een herkansing ook € 98,-.
Bij de aanmelding voor het eerste voortentamen machtig je de Open Universiteit om eenmalig de kosten van je rekening af te boeken. Meld je je aan voor een herkansing, dan ontvang je van ons een factuur.

Voorwaarden Tentamendeelname Wiskunde T

Aanmelden voor het tentamen

Aanmelden voor het tentamen kan door het invullen van het formulier. Je ontvangt van ons een bevestiging van de aanmelding en bericht wanneer je in het studiecentrum verwacht wordt. Tentamens worden wekelijks afgenomen in alle studiecentra van de Open Universiteit. Je kunt je tentamendatum dus zelf inplannen.

Zie je hierboven geen formulier dan kun je het formulier ook hier vinden.

In verband met de Corona epidemie zijn de tentamens tot 17 augustus 2020 niet op de studiecentra, maar zullen online gehouden worden. Daarna vinden de tentamens weer op de studiecentra plaats.
Na inzending van bovenstaand formulier wordt contact opgenomen om een tijdstip (en locatie) voor het tentamen af te spreken.
In geval van een online tentamen moeten kandidaten een computer met een goed werkende internetverbinding hebben, met webcam en microfoon.

Voorbereidingscursussen

Er zijn diverse instellingen die cursussen verzorgen om je bèta-kennis bij te spijkeren. Ook voor wiskunde T kun je hier terecht om je voor te bereiden op het voortentamen. Neem contact op met de betreffende instelling voor meer informatie of om je in te schrijven voor een cursus.