null Gezondheidspsychologie: 'Voorkomen is beter dan genezen!'

PSY_10783_head_large.jpg
Gezondheid
Gezondheidspsychologie: 'Voorkomen is beter dan genezen!'
Ondanks het prachtige lenteweer kende het minisymposium Gezondheidspsychologie een geweldige opkomst. De aanwezigen lieten zich bijpraten over positieve gezondheid, chaos in je hoofd en e-Health. Die onderwerpen komen aan bod in de mastervariant gezondheidspsychologie.

Vernieuwde master

Lilian Lechner startte met een overzicht van de vernieuwde mastervariant gezondheidspsychologie en schetste het carrièreperspectief. De opleiding helpt je gedrag te kunnen begrijpen en geeft je de kennis en vaardigheden om als psycholoog gezondheid en welzijn te stimuleren en te bevorderen bij nog gezonde en zieke mensen.
Daarop volgden drie presentaties waarin de deelnemers werden bijgepraat over onderwerpen uit de gezondheidspsychologie:

  • Trijntje Völlink legde uit dat het belangrijk is dat mensen zelf de regie nemen om gezond te zijn en te blijven. In de opleiding leer je bijvoorbeeld meer over acceptatie en commitment therapie, motiverende gespreksvoering en nudging.
  • Marjan Nijkamp legde uit dat een lichamelijke ziekte samengaat met een verhoogd risico op psychische problemen en gaf voorbeelden van psychologische interventies.
  • Catherine Bolman gaf een overzicht van de state-of-the-art van e-Health. Wat werkt, hoe en bij wie? En wat biedt de toekomst. Het team Gezondheidspsychologie heeft landelijke bekendheid op het terrein van e-Health, zoals het landelijk geïmplementeerde beweegadvies-op-maat voor ouderen Actief plus of de Kanker Nazorg Wijzer voor ex-kankerpatiënten.

Bekijk de lezingen van het minisymposium

Meer weten over deze nieuwe inspirerende opleiding? Neem contact op met Catherine Bolman of Lilian Lechner.