Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Om dit te verbeteren maken wij gebruik van cookies.
Hierdoor kunnen wij advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media. Bekijk ons privacy beleid voor meer informatie.

Meer lezen
Studiecentrum Groningen

Adres

Oude Boteringestraat 24
9712 GH Groningen
Telefoon: +31 50 3138300
E-mail: groningen@ou.nl

Toegang voor rolstoelgebruikers

De toegang bevindt zich aan de zijkant van het studiecentrum aan de Broerstraat. U kunt aanbellen en dan kunt u naar binnen.

Openingstijden

 • dinsdag van 14.00 - 21.00 uur
 • woensdag van 14.00 - 21.00 uur
 • donderdag 14.00 - 21.00 uur
 • zaterdag 10.00-14.00 uur alleen in even weken

Koningsdag in Groningen

Op vrijdag 27 april 2018 wandelen koning Willem-Alexander en koningin Máxima met hun familie langs studiecentrum Groningen. In verband hiermee gelden er dan speciale veiligheidsregels die al op donderdag 26 april ingaan.

 • Geen fietsen parkeren
  Op donderdag 26 april vanaf 18.00 uur mogen er geen (brom)fietsen voor studiecentrum Groningen op de straat of stoep staan, noch aan de Broerstraat noch aan de Boteringestraat. Dit verbod is van kracht tot vrijdag 27 april om 24.00 uur. Aanwezige fietsen worden door de Gemeente Groningen verwijderd.
 • Beperking autoverkeer
  Er gelden beperkingen voor het autoverkeer vanaf donderdag 26 april om 19.00 uur tot vrijdag 27 april om 24.00 uur in het centrum van Groningen.

NB Check de actuele maatregelen rondom Koningsdag op de website Koningsdag.groningen.nl.

Gewijzigde openingstijden

 • Meivakantie: gesloten van dinsdag 1 mei t/m zaterdag 5 mei
 • Zomervakantie: gesloten van dinsdag 31 juli t/m zaterdag 18 augustus
 • Kerstvakantie: gesloten van zaterdag 22 december t/m maandag 7 januari 2019.

Computergebaseerd individueel tentamen (CBI)

 • dinsdag van 18.30 - 22.00 uur
 • donderdag van 14.30 - 17.30 uur in de oneven weken
 • zaterdag van 10.30 - 13.30 uur in de even weken

Routebeschrijving


Grotere kaart weergeven

Met eigen vervoer

Houd het centrum aan. Probeer vlak bij de Grote Markt in één van de parkeergarages te parkeren.
Voor openingstijden en tarieven zie: www.groningen.nl/parkeren. Denk aan het feit dat parkeren in de binnenstad op de koopavond (donderdag) en op zaterdag moeilijk kan zijn.

Openbaar vervoer

Vanaf het hoofdstation Groningen kunt u alle bussen nemen met bestemming Grote Markt, centrum Groningen. De reistijd is ongeveer 10 minuten. Het Studiecentrum Groningen bevindt zich in een zijstraat van de Grote Markt: de Oude Boteringestraat naast de Openbare en de Universiteitsbibliotheek.

Lopend vanaf het centraal station

Voor het station ziet u het beroemde Groninger Museum. U loopt over de museumbrug en gaat dan alsmaar rechtdoor. Tot u bij de Vismarkt aankomt; hier slaat u rechtsaf. Voorbij de Vismarkt gaat u linksaf de Guldenstraat in. De Oude Boteringestraat loopt in het verlengde van deze straat. Op de hoek van de tweede straat links bevindt zich het studiecentrum. Het is een oud donkergrijs pand, wat men ook wel kent als het 'Calmershuis'.