null Lezing: Hoe veilig ben je op het web?

INF_WebSecurity_HugoJonker_head_large.jpg
Veiligheid
Lezing: Hoe veilig ben je op het web?
Shoppen, liken, video kijken, hotel boeken ... we zitten meer en meer online. Hoe veilig zijn we tijdens het surfen? In de lezing 'Hoe veilig ben je op het web?' door dr. ir. Hugo Jonker, universitair docent in Security en Privacy bij de vakgroep Informatica van de Open Universiteit, worden een aantal security aspecten van het Web besproken. De presentatie vindt plaats op donderdagavond 8 juni in studiecentrum Eindhoven.

Veel webpagina's bevatten een social media knop (Like!) of een video. Typisch gebeurt dat door een verwijzing naar Facebook of Youtube. Dit betekent dat sites zoals Facebook, Youtube en Google op het merendeel van de web pagina's zitten en gebruikers dus over het web kunnen volgen.

In deze lezing bespreken we een aantal security aspecten van het Web, zoals cross-site scripting, SQL injection en cross-origin resource sharing. We laten zien hoe HTTP werkt en hoe HTML eruit ziet. Aan de hand daarvan bespreken we online user tracking door embedded trackers en tonen we een innovatieve manier om dit soort embedded tracking tegen te gaan.

Hugo Jonker

Dr. ir. Hugo Jonker is universitair docent in Security en Privacy bij de vakgroep Informatica van de Open Universiteit alsmede gastonderzoeker bij de Digital Security groep van de Radboud Universiteit. Zijn onderzoek betreft zowel theoretische als praktische aspecten van security en privacy. Zo heeft hij nieuwe modellen voor het redeneren over privacy in e-voting systemen ontworpen, maar ook aan de basis gestaan van een browser-plugin die anonimiteit tegen trackers op internet verzorgt. Op dit moment richt hij zich hoofdzakelijk op privacy en security online.

dr. ir. Hugo Jonker

Meer informatie

Bijwonen van de lezing is kosteloos na aanmelding bij studiecentrum Eindhoven via eindhoven@ou.nl of tel. 040-7600820.

De routebeschrijving naar studiecentrum Eindhoven kunt u vinden op www.ou.nl/eindhoven.

pdf lezing Hoe veilig ben je op het web?