Wij zorgen er graag voor dat u een goede website ervaring bij ons heeft. Daarom maken wij gebruik van cookies.
Hiermee kunnen wij ook advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u pagina’s delen via social media.
Bekijk ons privacybeleid voor meer informatie.

Meer lezen

Leerlingenzorg

Een relevante selectie uit ons opleidingsaanbod voor leraren die op het gebied van leerlingenzorg meer verdieping zoeken.

Bacheloropleiding

  • Voor diegenen die zich verder willen verdiepen en/of bekwamen in decanaats taken is wellicht interessant: onze bachelor Psychologie.
  • De open bachelor Psychologie is te volgen door mensen die een bredere opleiding willen volgen, of reeds elders een gedeeltelijke universitaire opleiding hebben gevolgd en elders behaalde studiepunten willen inbrengen.

Masteropleiding

Cursussen

Overig aanbod

Dit is geschikt OU-materiaal dat gratis toegankelijk is en gelegenheid biedt kennis te maken met het aanbod en de werkwijze van de OU.

  • Palet VO
    Palet Voortgezet Onderwijs is een verzameling onderwijspraktijkkennis die in samenwerking met een groot aantal docenten tot stand is gebracht. Op verschillende scholen voor voortgezet onderwijs zijn video's opgenomen in een variëteit aan klassen en bij verschillende typen onderwijs. De verzameling omvat van verschillende vakken, leergebieden en andere onderwijssituaties zowel 'good practices' als 'interesting practices'. Het beeldmateriaal wordt ondersteund en verdiept met theorie en praktijkverhalen.
  • Didiclass
    Didiclass is een digitale casusbank met videofragmenten die docenten (in opleiding) uitdaagt en prikkelt om na te denken over onderwijsdilemma's. De 'real life' dilemma's bieden een indringende blik op de praktijk.