Certified Professional Course Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief

Certified Professional Course Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief

  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Bewijs van deelname/certificaat
  • Offerte op maat
  • In samenwerking met Livlife Academy
Coaching heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerde en bewezen effectieve begeleidingsvorm voor het faciliteren van persoonlijke groei en ontwikkeling. Coachen is naast een vak ook een kunst, omdat het verwezenlijken van andermans persoonlijke doelen steeds opnieuw vraagt om een unieke, op de persoon toegesneden benadering. De Certified Professional Course coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief reikt de essentiële coaching tools en technieken aan, gestoeld op de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van coaching en positieve psychologie, en leert daarnaast hoe je deze optimaal kunt aanwenden in de praktijk.


Voor wie is de opleiding bedoeld?

De Certified Professional Course is interessant voor iedereen die werkzaam is op coachingsgebied of op een coachende manier wil gaan werken. Het CPC is een goede basis voor (beginnende) coaches maar is ook interessant voor bijvoorbeeld HR managers, P&O functionarissen en coachende leidinggevenden. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in coaching in het algemeen kunnen de leergang volgen. Daarnaast kunnen studenten van de Open Universiteit die de cursus Coaching: een psychologisch perspectief al gekocht of afgerond hebben, de bijeenkomsten tegen een gereduceerd tarief volgen.
Deze course biedt een compact en up-to-date overzicht van de noodzakelijke en voorwaardelijke kennis en vaardigheden voor iedereen die coachend aan de slag wil. Aan de hand van de cursus Coaching: een psychologisch perspectief verdiep je je in de wetenschappelijke fundamenten die ten grondslag liggen aan de moderne coachingsfilosofie. De positieve psychologie wordt daarbij als theoretisch uitgangspunt gehanteerd. In de bijeenkomsten wordt je bijgestaan door professionals uit het coachingsvak die je leren om de verbinding te maken tussen de opgedane kennis en de eigen werkpraktijk. Deze course bestaat uit de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief en vier praktijkbijeenkomsten die worden aangeboden in samenwerking met Livlife Academy.

Partners

Coaches van Livlife Academy zijn betrokken bij de bijeenkomsten, waarin de cursisten aan hun vaardigheden werken. Livlife Academy biedt coaching- en leertrajecten voor individuen en teams. Rode draad in de trajecten is het vinden van authenticiteit en bijbehorende missie en visie. Meer informatie is te vinden op www.LivlifeAcademy.nl.

Studieduur

De opleiding duurt drie maanden. Er zijn vier bijeenkomsten. In het eerste deel van de bijeenkomst gaan docenten dieper in op de theorie die behandeld wordt in de theoretische cursus en in het tweede deel werk je actief aan je vaardigheden met behulp van face-to-face oefeningen. Elke bijeenkomst heeft een studiebelasting van zes uur, inclusief twee uur voorbereidingstijd. Indien je besluit om daarnaast het tentamen af te leggen voor de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief, dien je rekening te houden met een bijkomende studiebelasting van maximaal 120 uur.

Begeleiding

Combinatie van zelfstudie en online onderwijs.

Begeleidingsbijeenkomsten

Startmoment en het rooster van de dagen en tijdstippen van het theorie en praktijkgedeelte plannen we graag in overleg met jou/jullie en onze docenten.

Tentaminering

Tentamen is mogelijk volgens afspraak. Als tentamenhulpmiddel is alleen een 'schoon' verklarend Nederlands woordenboek toegestaan (op eigen risico). Het betreft een computergebaseerd individueel tentamen met meerkeuzevragen.

Toelating

Er zijn geen formele ingangseisen.
Deelnemers moeten rekening houden met een opleiding op hbo/wo-niveau. Passieve kennis van de Engelse taal is belangrijk: de wetenschappelijke literatuur wordt aangereikt in het Engels.

Starten

Sluit deze opleiding aan bij de opleidingsbehoefte van jouw organisatie? Graag kijken wij samen met jou/jullie hoe we het programma nog beter kunnen laten aansluiten op jouw/jullie wensen en behoeften. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.

Diploma

Je krijgt een bewijs van deelname voor deze course, indien je de opdrachten uit de vier verdiepings- en praktijkbijeenkomsten hebt afgerond. Sluit je daarnaast de tentamenopdracht van de theoretische module ‘Coaching vanuit een positief psyhologisch perspectief’ met een voldoende af, dan ontvang je tevens een cursuscertificaat. Op basis van dit certificaat kun je bij de Open Universiteit een vrijstelling aanvragen voor de gelijknamige cursus in de Master of Science opleiding Psychologie, variant Arbeids- en organisatiepsychologie.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.