Certified Professional Course Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief

STG_BPS_MAPSY_head_large.jpg
Certified Professional Course Coaching vanuit een positief psychologisch perspectief
  • Your Academy
  • 5 EC
  • Taal Nederlands/Engels
  • Bewijs van deelname/certificaat
  • Volgend startmoment nog onbekend
  • € 1.795,- (eenmalig) / € 1.848,- (4 termijnen)
  • Volledig online
  • In samenwerking met Livlife Academy
  • Inschrijfduur 6 maanden
Coaching heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een gewaardeerde en bewezen effectieve begeleidingsvorm voor het faciliteren van persoonlijke groei en ontwikkeling. Coachen is naast een vak ook een kunst, omdat het verwezenlijken van andermans persoonlijke doelen steeds opnieuw vraagt om een unieke, op de persoon toegesneden benadering. De Certified Professional Course coaching: vanuit een positief psychologisch perspectief reikt de essentiële coaching tools en technieken aan, gestoeld op de laatste wetenschappelijke inzichten op het gebied van coaching en positieve psychologie, en leert daarnaast hoe je deze optimaal kunt aanwenden in de praktijk.

Voor wie is de opleiding bedoeld?

De Certified Professional Course is interessant voor iedereen die werkzaam is op coachingsgebied of op een coachende manier wil gaan werken. Het CPC is een goede basis voor (beginnende) coaches maar is ook interessant voor bijvoorbeeld HR managers, P&O functionarissen en coachende leidinggevenden. Ook mensen die geïnteresseerd zijn in coaching in het algemeen kunnen de leergang volgen. Daarnaast kunnen studenten van de Open Universiteit die de cursus Coaching: een psychologisch perspectief al gekocht of afgerond hebben, de bijeenkomsten tegen een gereduceerd tarief volgen.
Deze course biedt een compact en up-to-date overzicht van de noodzakelijke en voorwaardelijke kennis en vaardigheden voor iedereen die coachend aan de slag wil. Aan de hand van de cursus Coaching: een psychologisch perspectief verdiep je je in de wetenschappelijke fundamenten die ten grondslag liggen aan de moderne coachingsfilosofie. De positieve psychologie wordt daarbij als theoretisch uitgangspunt gehanteerd. In de bijeenkomsten wordt je bijgestaan door professionals uit het coachingsvak die je leren om de verbinding te maken tussen de opgedane kennis en de eigen werkpraktijk. Deze course bestaat uit de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief en vier praktijkbijeenkomsten die worden aangeboden in samenwerking met Livlife Academy.

Partners

Coaches van Livlife Academy zijn betrokken bij de bijeenkomsten, waarin de cursisten aan hun vaardigheden werken. Livlife Academy biedt coaching- en leertrajecten voor individuen en teams. Rode draad in de trajecten is het vinden van authenticiteit en bijbehorende missie en visie. Meer informatie is te vinden op www.LivlifeAcademy.nl.

Studieduur

De opleiding duurt drie maanden. Er zijn vier bijeenkomsten. In het eerste deel van de bijeenkomst gaan docenten dieper in op de theorie die behandeld wordt in de theoretische cursus en in het tweede deel werk je actief aan je vaardigheden met behulp van face-to-face oefeningen. Elke bijeenkomst heeft een studiebelasting van zes uur, inclusief twee uur voorbereidingstijd. Indien je besluit om daarnaast het tentamen af te leggen voor de theoretische cursus Coaching: een psychologisch perspectief, dien je rekening te houden met een bijkomende studiebelasting van maximaal 120 uur.

Begeleiding

Combinatie van zelfstudie en online onderwijs.

Begeleidingsbijeenkomsten

Een volgend startmoment is nog onbekend. Het rooster van de dagen en tijdstippen van het theorie en praktijkgedeelte zijn nog in ontwikkeling.

Tentaminering

Tentamen is mogelijk volgens afspraak. Als tentamenhulpmiddel is alleen een 'schoon' verklarend Nederlands woordenboek toegestaan (op eigen risico). Het betreft een computergebaseerd individueel tentamen met meerkeuzevragen.

Toelating

Er zijn geen formele ingangseisen.
Deelnemers moeten rekening houden met een opleiding op hbo/wo-niveau. Passieve kennis van de Engelse taal is belangrijk: de wetenschappelijke literatuur wordt aangereikt in het Engels.

Inschrijfvoorwaarden

Lees voordat je je gaat aanmelden eerst de inschrijvingsvoorwaarden.

Starten

Het startmoment van een volgende groep is nog onbekend.

Aanmelden

Aanmelden is voorlopig niet mogelijk via de rode knop 'Aanmelden' op deze pagina, aangezien een volgend startmoment nog onbekend is. 

Prijsinformatie

De kosten van deze course bedraagt bij eenmalige betaling € 1.795,-. Het is tevens mogelijk om te betalen in 4 maandelijkse termijnen van € 462,-. Deze course is vrijgesteld van BTW. 
 
Ben je al ingeschreven voor de reguliere theoretische Bachelor cursus of heb je deze al afgerond, neem dan contact op met ons Team Professional Programs.

Fiscale aftrekbaarheid

Betaal je zelf de opleiding? Dan geldt dat opleidingskosten aftrekbaar zijn van de inkomstenbelasting. Deze fiscale voordelen zorgen ervoor dat een opleiding minder hoeft te kosten. Voor particulieren geldt een maximale aftrek van € 15.000,- met een drempel van € 250,-. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst.

Levenlanglerenkrediet

Het Levenlanglerenkrediet (LLLK) is niet van toepassing op deze opleiding.

Kortingsregeling

De kortingsregeling Cursusgeld Open Universiteit (KCOU) is niet van toepassing op deze opleiding.

Diploma

Indien je de opdrachten van de bijeenkomsten hebt afgerond ontvang je een bewijs van deelname. 
Daarnaast ontvang je, indien je het tentamen van deze course met een voldoende hebt afgerond, een cursuscertificaat. Dit certificaat kun je inbrengen in de master of science opleiding Psychology, variant Levenslooppsychologie.
 
De theoretische cursus is door het Nederlandse Instituut voor Psychologen (www.psynip.nl) geaccrediteerd voor registratie/herregistratie van psychologen in de registers Arbeid- en Organisatiepsycholoog NIP en Psycholoog Arbeid en Gezondheid NIP.
 
Let op: de cursus zelf is geen volledige opleiding tot coach of psycholoog en is niet voldoende voor de volledige registratie in de genoemde registers van het NIP.

Contact

Wil je in contact komen met het Team Your Academy via mail, telefonisch of WhatsApp voor meer informatie, dan is dit mogelijk via de rode knop 'Contact' op deze pagina. Ook voor een groepsinschrijving of een in-company traject kun je contact met ons opnemen.