Privacybeleid Open Universiteit

Privacyverklaring

De Open Universiteit (OU) respecteert uw privacy. Deze Privacyverklaring geeft aan hoe wij met uw persoonsgegevens omgaan. Als u gebruik maakt van onze websites of ons persoonlijke informatie verstrekt, gaat u akkoord met deze Privacyverklaring.
De OU is verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens volgens de Wet bescherming persoonsgegevens. De verwerking staat onder toezcht van de functionaris voor de gegevensbescherming. Deze functionaris is aangemeld bij College Bescherming Persoonsgegevens.

Gebruik gegevens

Wij kunnen uw persoonsgegevens gebruiken voor de volgende doeleinden:

  • inschrijving voor onderwijsdoeleinden
  • afhandeling van door u aangevraagde (studie-)informatie of publicaties
  • uitvoering van onze dienstverlening
  • nadere informatievoorziening over actuele ontwikkelingen, congressen, seminars etc.
  • werving en selectie
  • medewerking aan onderzoek
  • samenstellen gebruikersstatistieken
  • beveiliging en verbetering van onze websites

Uw gegevens zullen alleen voor de hierboven genoemde doeleinden worden gebruikt.

E-mail en social media

De Code reclame via e-mail wordt door ons toegepast. In al onze e-mail communicatie staat een link waarmee u zich kunt afmelden. Ook leven wij de Reclamecode Social Media na.

Verstrekking aan derden

Voor de verwerking van persoonsgegevens kunnen wij gebruik maken van dienstverleners, die als bewerker uitsluitend in opdracht en ten behoeve van de OU zullen optreden. Daarbuiten zullen wij uw gegevens niet aan derden verstrekken.

Beveiliging

De OU zorgt voor een passende organisatorische en technische beveiliging van persoonsgegevens.

Cookies

Via onze websites worden cookies geplaatst, eenvoudige kleine bestandjes die door uw browser worden opgeslagen op uw computer. U kunt uw browser zo instellen dat geen cookies ontvangt. In dat geval kan het zijn dat u geen gebruik kunt maken van alle mogelijkheden van onze websites.

Hyperlinks

Onze websites bevatten hyperlinks naar websites van derden. De OU is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze websites en is evenmin verantwoordelijk voor het privacybeleid en het gebruik van cookies op deze websites.

Uw gegevens wijzigen

U kunt uw gegevens altijd opvragen, waar nodig laten wijzigen, dan wel verwijderen. Neemt u hiervoor en voor andere vragen over ons privacybeleid contact met ons op. Meer informatie is te vinden op de website van het CBP.

Contact

Open Universiteit
Valkenburgerweg 177
6419 AT Heerlen

Postbus 2960
6401 DL Heerlen

045-576 28 88
info@ou.nl

Wijzigen van dit privacybeleid

De OU houdt zich het recht voor dit privacybeleid aan te passen. De wijzigingen zullen we op deze pagina doorvoeren. Deze pagina is voor het laatst opgemaakt op 18 februari 2014

Lees ook onze disclaimer