null Alumnidag Rechtswetenschappen 7 oktober

RW_MeetMatch_Home_16294_head_large.jpg

Alumnidag Rechtswetenschappen 7 oktober

In samenwerking met het Alumnigenootschap van de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV) organiseert de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit op zaterdag 7 oktober 2023 voor de tweede keer een Alumnidag, de ultieme gelegenheid om oud-studiegenoten te zien, nieuwe mensen te ontmoeten en lezingen bij te wonen over een interessant juridisch thema. Deze dag, die in het teken zal staan van 'grenzeloze uitdagingen van de nationale rechtsorde', vindt plaats in Utrecht. Aanmelden is vanaf nu mogelijk!

Programma

Het programma bestaat uit een keynote, twee parallelsessies waarvan je er één kunt kiezen en tot slot een plenaire sessie. De keynote zal gegeven worden door prof. mr. dr. Rolf Ortlep, hoogleraar (Europees) Bestuursrecht aan de Open Universiteit, en betreft de stelling of al het goede voor de burger vanuit Europa komt.

Voor de parallelsessies kun je kiezen uit de sessie 'Migratie en recht in verkiezingstijd' door mr. dr. Lynn Hillary (UvA) en mr. dr. Gerrie Lodder (Open Universiteit), en de sessie 'Grensoverschrijdende massaclaims: een 'paradijs' voor juristen?' door mr. Nicky Touw en mr. Nathalie Schnabl (Open Universiteit).

Na een korte pauze volgt de plenaire sessie door brig. gen. drs. Sandra Keijer (directeur Kennis, Strategie en Innovatie bij de Koninklijke Marechaussee) en Jessica van der Werf Msc (operationeel specialist bij de politie), over het thema 'grensoverschrijdende samenwerking in conflictgebieden'. Beide sprekers zijn op VN-missies in conflictgebieden geweest.

Bekijk het programma en een overzicht van de inhoud van de sessies.

Het inhoudelijke programma begint om 14.00 uur en zal tot circa 17.00 uur duren. Na afloop van het programma vindt een gezellige borrel plaats om de dag in stijl af te sluiten. Tijdens de borrel zal gezorgd worden voor een hapje, borrelen kan natuurlijk niet op een lege maag!

Locatie

De Alumnidag zal plaatsvinden in Paushuize te Utrecht. De locatie is te voet binnen 10 minuten te bereiken vanuit het Centraal Station, in de omgeving zijn er diverse parkeergarages.

Aanmeldinformatie

De Alumnidag is voor iedereen die een bachelor of master aan de faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit heeft afgerond of momenteel nog bezig is met de master.

Deelname aan deze dag is kosteloos, wel dien je je van tevoren aan te melden via het aanmeldformulier. Aanmelden is mogelijk tot maandag 2 oktober.

AJV-Alumnigenootschap

Eind 2020 heeft de AJV, de studievereniging voor rechtenstudenten van de Open Universiteit, het Alumnigenootschap ingesteld met als doel om kennis, ervaring en expertise uit te wisselen tussen alumni onderling en een bloeiend alumni-netwerk te realiseren. Kijk voor meer informatie over het Alumnigenootschap op de website van de AJV.