null Boek over duurzame innovatie verschijnt in Routledge boekenserie

ALG_DagDuurzaamOnderwijs_14583_head_large.jpg
Boek over duurzame innovatie verschijnt in Routledge boekenserie
Midden april publiceerde uitgeverij Routledge 'Sustainable Innovation: Strategy, Process and Impact', een boek over duurzame innovatie samengesteld door Cosmina Voinea, Nadine Roijakkers en Ward Ooms. Het boek maakt deel uit van de reeks 'Routledge Studies in Innovation, Organizations and Technology', een boekenserie over baanbrekend onderzoek naar hedendaagse vraagstukken op het gebied van economie en management.

Complex concept, complexe uitdagingen

Duurzame innovatie is een complex concept en ook in de praktijk brengt het complexe uitdagingen met zich mee. Het boek levert zowel een bijdrage aan een beter conceptueel begrip van duurzame innovatie als aan diepgaand empirisch onderzoek ernaar. De auteurs belichten vanuit verschillende perspectieven de potentiële verschuivingen, belemmeringen, voordelen en resultaten van duurzame innovatie. Ze doen dit in vier thematische secties.

Vier thematische secties

  • De eerste sectie biedt een strategisch perspectief op het ontstaan van duurzame innovatie en presenteert een reeks studies over bedrijfsmodellen voor duurzame innovatie. 
  • De tweede sectie geeft via een netwerkperspectief inzicht in hoe bedrijven en andere organisaties hun duurzame innovatie inspanningen coördineren via netwerken. 
  • In de derde sectie biedt een procesperspectief een kijkje in organisaties die zich bezighouden met duurzame innovatie. 
  • Ten slotte kijkt de vierde sectie vanuit een impactperspectief naar duurzame innovatie in organisaties in de publieke sector, omdat deze organisaties duurzaamheidsdoelstellingen vaak tot de kern van hun missie rekenen.

Realistisch en kritisch

Het boek geeft een realistisch kritisch overzicht van de stand van zaken op het gebied van duurzame innovatie en biedt zowel academici als praktijkmensen een toegankelijk en uitgebreid diagnostisch referentiepunt over dit complexe onderwerp.

Cosmina L. Voinea, Nadine Roijakkers, Ward Ooms, Sustainable Innovation
Strategy, Process and Impact, Routledge 2021