null CAROU helpt bedrijven digitaal op weg bij MKB Datalab Limburg

ALG_Abstract3_head_large.jpg
CAROU helpt bedrijven digitaal op weg bij MKB Datalab Limburg
Ondernemers die willen digitaliseren en slim gebruik willen maken van data, kunnen voor advies en ondersteuning vanaf nu terecht bij het MKB Datalab Limburg. Onderzoeksinstituut CAROU ontwikkelde voor het Datalab een instrument dat meet hoe een bedrijf ervoor staat én nieuwe mogelijkheden aangeeft.

Schat aan data

Bedrijven beschikken tegenwoordig over een schat aan data over klanten en processen en kunnen dat verrijken met externe data over het weer, postcodegebieden of demografie. Slim gebruik van deze informatie in besluitvorming en dienstverlening kan leiden tot lagere kosten of zelfs een hogere omzet. Om dit te bereiken is het belangrijk dat bedrijven vaardigheden ontwikkelen zodat ze data analyse kunnen toepassen binnen de bedrijfsvoering.

CAROU ontwikkelt meetinstrument

Het instrument dat CAROU ontwikkelde in samenwerking met MKB Datalab meet hoe ver het bedrijf is op gebied van toepassing van data analyse (ofwel: data analytics). Het instrument, dat bestaat uit een online vragenlijst, wordt gratis aangeboden. Nadat de vragenlijst is ingevuld wordt er op een overzichtelijke wijze getoond hoe het bedrijf er voor staat. Het volwassenheidsmodel geeft aan welke vervolgstappen gezet kunnen worden. Naast de eigen score van het bedrijf laat het ook zien hoe het bedrijf presteert ten opzichte van andere MKBs’ die het instrument hebben gebruikt.

MKB Datalab Limburg

Het MKB Datalab Limburg is een samenwerking tussen Gilde Opleidingen, VISTA college, Zuyd Hogeschool, Maastricht University en de Open Universiteit. Het Datalab wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC). De Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) financieren het Datalab.

Online vragenlijst