null College Gjalt-Jorn Peters bij Universiteit van Nederland

ALG_UvNL_head_large.jpg
Gezondheid
College Gjalt-Jorn Peters bij Universiteit van Nederland
Op woensdag 4 april 2018 staat Gjalt-Jorn Peters, onderzoeker bij de faculteit Psychologie en onderwijswetenschappen op het podium van de Universiteit van Nederland. Hij geeft daar een minicollege over zijn onderzoek naar drugspreventie bij jongeren.

Waarom werken griezelverhalen niet ontmoedigend als het om drugs gaat?

Drugs gebruiken is niet per se goed is voor de gezondheid, dat weten we allemaal. Maar we weten óók allemaal dat dit geen reden is om het dan helemaal niet te doen. Integendeel. Hoe zorg je voor de juiste aanpak om gebruikers op de risico’s te wijzen, zonder met een belerend vingertje te zwaaien? Gjalt-Jorn Peters weet hoe het zit.

Drugs en pillen

Thema van de avond is Drugs en pillen. Naast Gjalt-Jorn komen nog vier andere sprekers aan het woord. Want wist je dat Nederland de grootste XTC-exporteur ter wereld is? En dat er wordt gepleit om MDMA, ketamine en cannabis binnenkort bij de apotheek op recept te verkrijgbaar te maken? Tegelijkertijd weten we inmiddels ook dat een overheid die drugsgebruik volledig verbiedt, niet werkt. Maar wat dan wel? Waarom zijn sommige medicijnen juist onbetaalbaar en wat doet een flinke Ayahuasca-sessie met je? Vijf wetenschappers vertellen je hoe het zit.

Bijwonen

Geïnteresseerden kunnen de opnamen bijwonen op woensdag 4 april 2018 bij Air in Amsterdam. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van Universiteit van Nederland.

Gjalt-Jorn Peters

Gjalt-Jorn Peters