null Congres over paarden in de zorg: Connected by horsepower

PSY_HorseBoy_13669_head_large.jpg
Gezondheid
Congres over paarden in de zorg: Connected by horsepower
Op 24 augustus 2019 vindt, tijdens het EK Springen, Dressuur en Para-Dressuur in Rotterdam, het congres Horses, Healthcare & Science Connected by Horsepower plaats. Dit congres gaat in op een ander talent van paarden: de bijdrage die ze leveren binnen de gezondheidszorg. Internationale gastsprekers gaan in op het belang en succes van interventies ondersteund door paarden binnen de gezondheidszorg. Marie-José Enders-Slegers, hoogleraar Antrozoölogie bij de Open Universiteit, is een van de sprekers.

Paarden assisteren professionals bij interventies bij kwetsbare personen, zoals kinderen met autisme, kinderen met cerebrale parese (spasticiteit) en patiënten met psychiatrische of psychologische problemen. Het congres gaat over praktijkvoorbeelden, uitkomsten van wetenschappelijk onderzoek, internationale ontwikkelingen in zorgstelsels en de noodzakelijke voorwaarden waaraan moet worden voldaan als we zorgvuldig, effectief en op een integere wijze de paarden in deze wereld willen inzetten.

Marie-José Enders-Slegers, naast hoogleraar Antrozoölogie ook voorzitter van het bestuur van IAHAIO en het Instituut voor Antrozoölogie, is een van de sprekers. Ze introduceert het onderwerp van het congres, zoomt in op de achtergronden, geeft een overzicht van recent wetenschappelijk onderzoek en de belangrijkste internationale ontwikkelingen op dit gebied.

Bezoek voor meer informatie en aanmelding naar de congressite. (niet meer beschikbaar)