PSY_Master_Gezondheidswetenschappen_head_large.jpg
Over de master Gezondheidswetenschappen
Gezondheidswetenschappen is een breed en veranderend vakgebied. Centraal binnen het vakgebied staat de vraag hoe bijgedragen kan worden aan het bevorderen van gezondheid en een effectieve gezondheidszorg. De complexiteit en veranderende behoeften binnen de publieke gezondheid en de zorg vragen om breed opgeleide professionals. Een multidisciplinaire aanpak en gebruikmaking van innovatieve ontwikkelingen zijn daarbij vereiste.

In de masteropleiding Gezondheidswetenschappen verwerf je eerst een brede wetenschappelijke basis op het gebied van gezondheid, management, technologische ontwikkelingen en digitalisering in de publieke gezondheid en de zorg. Je leert gezondheidsvraagstukken te identificeren, deze te onderzoeken en mogelijke oplossingen aan te dragen op academisch masterniveau. Op deze manier draag je bij aan het bevorderen van gezondheid en het effectiever maken van gezondheidszorg.

Specialisaties

Na een half jaar kies je voor één van de twee specialisaties.

  • De specialisatie 'Gezondheidsbevordering' richt zich op het analyseren van maatschappelijk relevante gezondheidsvraagstukken en op het ontwikkelen, implementeren en evalueren van interventies, met veel aandacht voor Data Science en E-health.
  • De specialisatie 'Management & kwaliteitszorg' richt zich op beleid, governance, juridische aspecten en de digitale transformatie in de zorg.

Parallel aan de specialisatievakken werk je met medestudenten uit beide specialisatierichtingen en vanuit verschillende werkvelddisciplines in een project. Met de groep werk je een maatschappelijk relevant gezondheidsvraagstuk uit. Je sluit de opleiding af met een afstudeeronderzoek, waarin je jouw academische kennis en vaardigheden toepast om een actueel probleem uit de zorg op te lossen.

Wil je meer weten? Kijk dan op de opleidingspagina van de master Gezondheidswetenschappen.