null Viering 36e dies natalis via livestream te volgen

ALG_DiesNatalis2020_head_large.jpg
Viering 36e dies natalis via livestream te volgen
Op vrijdag 11 december 2020 viert de Open Universiteit haar 36e dies natalis. Het centrale thema is digitalisering. Drie sprekers belichten het thema vanuit hun eigen perspectief. Tijdens de diesviering reikt de rector magnificus ook de OU Wetenschapsprijs uit. U bent van harte uitgenodigd de diesviering online via livestream te volgen. De academische zitting begint om 15.30 uur.

Digitaal

Het thema van deze dies natalis is 'digitaal'. De Open Universiteit staat sinds haar oprichting pal voor toegankelijkheid van onderwijs en stimuleert de inzet van digitale technologie. Digitalisering biedt het hoger onderwijs volop kansen om nog meer bij te dragen aan het toekomstperspectief van een volledig inclusieve samenleving. Een samenleving waarin een leven lang ontwikkelen is weggelegd voor iedereen. Het is niet alleen toekomstmuziek: de ervaringen met bijvoorbeeld online onderwijs, online tentaminering en online samenwerkingsomgevingen, laten zien wat er al in de nabije toekomst kan worden verwacht.

Programma

De sprekers tijdens de viering van de dies natalis zijn: mr. drs. Ingrid van Engelshoven, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Ernst-Jan Stigter, CEO Microsoft Nederland, en prof. dr. Theo J. Bastiaens, rector magnificus Open Universiteit. Alle sprekers houden een rede over het thema digitalisering vanuit hun eigen perspectief.

Volgens traditie wordt tijdens de viering ook de OU Wetenschapsprijs uitgereikt. Dit jaar is de prijs voor een talentvolle onderzoeker die opvalt door origineel en goed onderzoek en van wie in de toekomst ook nog veel wordt verwacht.

Livestream

U bent van harte uitgenodigd de diesviering 11 december 2020 om 15.30 uur online bij te wonen. De academische zitting zal via livestream op ou.nl/dies te volgen zijn.

Aanmelden voor herinneringsbericht

Wilt u 10 december een herinnering met link naar de livestream ontvangen om de diesviering op 11 december live te volgen? Meld u dan hiervoor aan via onze dieswebsite.