null Download: artikel over Enterprise Architecture Resources voor verbetering competitieve bedrijfsprestaties

MW_StartUp_14008_head_large.jpg
Download: artikel over Enterprise Architecture Resources voor verbetering competitieve bedrijfsprestaties
Tijdens de International Conference on Information Systems (ICIS) 2019 Conference gaf universitair hoofddocent dr. Rogier van de Wetering een lezing met als titel 'Enterprise Architecture Resources, Dynamic Capabilities, and their Pathways to Operational Value'. Een paper is nu beschikbaar voor gratis download.

Over de lezing

In de lezing stond centraal hoe de mogelijkheden van een dynamische enterprise architectuur efficiënt in te zetten als basis voor het verbeteren van competitieve bedrijfsprestaties. De strategische rol van Enterprise Architecture (EA) bij de inzet en het beheer van informatietechnologie en bedrijfsmiddelen kent een lange onderzoekstraditie. In dit specifieke domein valt het onderzoek naar op EA-gebaseerde competenties en hun bijdrage aan organisatorische voordelen.


Van de Wetering conceptualiseert en definieert op EA-gebaseerde competenties, in navolging van de dynamic capabilities view. Hij stelt een onderzoeksmodel voor dat uit legt hoe dynamische enterprise architecture-capaciteiten operationele competenties binnen bedrijven faciliteren.
De gegevens in zijn onderzoek werden verzameld van 299 CIO's en IT-managers om hypothesen te testen die verband houden met het onderzoeksmodel. Zijn bevindingen tonen aan dat dynamische enterprise architecture capaciteiten de operationele capaciteiten verbeteren en dat de EA-middelen van de organisatie essentieel zijn in het proces van het cultiveren van dynamische enterprise architecture capaciteiten.

Over Rogier van de Wetering

Dr. Rogier van de Wetering, universitair hoofddocent informatica en informatiekunde houdt zich  bezig met strategie en bedrijfsvoering, cost efficiency en IT-alignment uitdagingen in de publieke sector, met een sterke focus op zorg en onderwijs. Zijn interesses gaan uit naar het doelmatig sturen en beheersen van processen in organisaties met behulp van effectieve inzet van IT applicaties.

Download

Download het artikel Enterprise Architecture Resources, Dynamic Capabilities, and their Pathways to Operational Value nu gratis.