null Dr. Angelique Lansu en Dr. Dennis uit de Weerd leiden eerste PICO-sessie bij Open Universiteit

LIRS_head_large.jpg
Duurzaamheid
Dr. Angelique Lansu en Dr. Dennis uit de Weerd leiden eerste PICO-sessie bij Open Universiteit
Eind oktober 2019 organiseerde de faculteit Management, Science and Technology de tweede editie van het internationale symposium Learning and Innovation in Resilient Systems (LIRS). Tijdens LIRS werd op initiatief van dr. Angelique Lansu en dr. Dennis Uit de Weerd, beiden verbonden aan de vakgroep Natuurwetenschappen, de eerste PICO-sessie op een OU-conferentie gehouden.

In een PICO (Problem, Intervention, Comparison, Outcome)-sessie pitchen de sprekers in 2 minuten hun onderzoek. Daarna kunnen de deelnemers naar keuze bij enkele sprekers langs gaan, die op schermen als interactieve poster meer details over hun onderzoek vertellen. Een PICO-sessie biedt de gelegenheid om een grote verscheidenheid aan onderzoek voor het daglicht te brengen, met volop ruimte voor discussie. Deze vorm is ook ideaal voor het presenteren van beginnend onderzoek of studentonderzoek.

Lorenz stipendium

Vier studenten namen deel aan deze eerste PICO-sessie over spatio-temporele dimensies in de interacties in socio-ecologische systemen. Hun deelname werd bekostigd uit het Lorenz stipendium, dat de ouders van de overleden student Lorenz Dierckx (BSc milieu-natuurwetenschappen) beschikbaar hadden gesteld ter bevordering van klimaatonderzoek door studenten. De enthousiaste reacties op de PICO als sessievorm, maakt dit voor herhaling vatbaar.