null Dr. Hugo Jonker spreker evenement Cyberdemocratie

INF_Cybersafety_12025_head_large.jpg
Veiligheid
Dr. Hugo Jonker spreker evenement Cyberdemocratie
Dr. Ir. Hugo Jonker, universitair docent en onderzoeker van de Faculteit Management, Science & Technology spreekt op het evenement Cyberdemocratie op 5 februari 2019 in Den Haag. Hij neemt deel aan het debat 'De democratie van de toekomst: hoe stemmen we in 2030?'.

Evenement Cyberdemocratie

Cyberveiligheid staat de afgelopen jaren hoog op de politieke agenda in Europa. Inmenging in verkiezingen van buitenaf, de gevaren en mogelijkheden van digitaal stemmen en de toepassing van nieuwe technologieën zoals blockchain hebben daarnaast tot een publieksdebat in Nederland en de rest van Europa geleid.

Uit een recente Europese opiniepeiling blijkt dat een meerderheid van de Europeanen zich zorgen maakt over verkiezingsbeïnvloeding en inmenging in de Europese verkiezingen van mei 2019.

Tijdens het evenement cyberdemocratie op 5 februari wordt aandacht besteed aan bovenstaande onderwerpen met o.a. sprekers van de Europese Commissie, het Europees Parlement, de Nederlandse Kiesraad, ProDemos, de Ambassade van Estland in Nederland, partijen uit de private sector en Open Universiteit

Cyberdemocratie wordt georganiseerd door het Liaisonbureau van het Europees Parlement en de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland.

Programma

  • 18.30 - 19.00 uur - Inloop met thee en koffie
  • 19.00 - 19.45 uur - Cyberveiligheid en digitaal stemmen: Europees en Nederlands beleid door Eddy Habben Jansen (directeur ProDemos), Marie-Hélène Boulanger (afdelingshoofd DG Justice), Europese Commissie en een Europarlementariër
  • 19.45 - 20.30 uur - Best practices: (digitale) stemsystemen in Nederland en Estland door Ronald Prins (lid Nederlandse Kiesraad) en Mare Tropp (adviseur, Ambassade van Estland in Nederland0
  • 20.30 - 21.15 uur - De democratie van de toekomst: hoe stemmen we in 2030? door Sijmen Ruwhof (ethische hacker), Hugo Jonker (onderzoeker) en Robert Rongen (blockchain architect)

Aanmelden

Wegens grote belangstelling is aanmelden niet meer mogelijk. Het event is vol.