null Ellen Rusman wint NRO-verbindingsprijs 2019 met Viewbrics

OW_ZelfgestuurdLeren_13226_head_large.jpg
Leren
Ellen Rusman wint NRO-verbindingsprijs 2019 met Viewbrics
Ellen Rusman van het Welten-instituut heeft de NRO-verbindingsprijs voor onderzoekers 2019 gewonnen met het onderzoekproject Viewbrics. Aan de prijs, die op 30 oktober is uitgereikt, is een bedrag van tweeduizend euro verbonden, te besteden aan onderzoek. Ook een door het NRO geproduceerde en gefinancierde promotievideo over het project is onderdeel van de prijs.

Online instrument voor aanleren vaardigheden

In het praktijkgebaseerde-en ontwerpgerichte onderzoeksproject Viewbrics is een online instrument ontwikkeld, geïmplementeerd en onderzocht waarmee leerlingen in het voortgezet onderwijs vakoverstijgende vaardigheden kunnen aanleren en verbeteren. Tijdens het project heeft het OU-team van Rusman samengewerkt met leraren, leerlingen, schoolmanagement, koepelorganisaties en onderzoekers. Uit het onderzoek blijkt dat leerlingen die het instrument gebruikten een beter beeld hebben van een vaardigheid (bij samenwerken en informatievaardigheden) en zij vaardiger worden ten opzichte van het ‘traditionele’ vaardigheidsonderwijs.

Oordeel jury

Het onderzoek van Rusman is door de jury geroemd om de wetenschappelijke kwaliteit en de vertaling naar een nuttige tool. ‘Deze tool is heel goed zelfstandig door kinderen te gebruiken en het vraagt kinderen om goed over zichzelf en het geleverde werk na te denken. Deze tool verrijkt het vaardighedenonderwijs op een gestructureerde maar toch speelse manier’, staat in het juryrapport.

Video bekijken

Bekijk de video die door het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) is gemaakt en gefinancierd, en onderdeel is van de prijs.