null Eredoctoraat voor schrijfster Carolijn Visser

ALG_eredoctoraat_CarolijnVisser_head_large.jpg
Samenleving
Eredoctoraat voor schrijfster Carolijn Visser
De Open Universiteit kent een eredoctoraat toe aan de Nederlandse schrijfster Carolijn Visser. Ze ontvangt een eredoctoraat vanwege de hoge kwaliteit en grote maatschappelijke betekenis van haar reisverhalen, reportages en literair-historisch werk. Het eredoctoraat wordt uitgereikt op donderdag 26 september 2019 in Heerlen tijdens de viering van de 35e dies natalis van de Open Universiteit.

Carolijn Visser reist al decennialang de hele wereld over en verdiepte zich in talloze samenlevingen, waarbij haar belangstelling vooral uitgaat naar communistische en postcommunistische landen. Op meeslepende wijze weet zij verre culturen aanschouwelijk te maken en het recente verleden tot leven te wekken. Haar indrukwekkende oeuvre wordt dan ook door een breed publiek gelezen en gewaardeerd. Zo won zij in 2017 de Libris Geschiedenisprijs voor haar boek Selma, aan Hitler ontsnapt, gevangene van Mao, over een gezin in China dat slachtoffer werd van de maoïstische Culturele Revolutie. Haar werk getuigt van een diepe belangstelling voor de persoonlijke verhalen en de weerbaarheid van mensen onder barre omstandigheden. 

Erepromotor is prof. dr. Gemma Blok, hoogleraar Moderne geschiedenis aan de faculteit Cultuur- en rechtswetenschappen. Naast Carolijn Visser kent de OU een tweede eredoctoraat toe. Deze wordt volgende week bekendgemaakt.

Carolijn Visser

Carolijn Visser