null Eva van Duin winnaar NOBCO Thesisprijs Coaching 2019

PSY_NOBCOprijs_EvavanDuin_13845_head_large.jpg
Gezondheid
Eva van Duin winnaar NOBCO Thesisprijs Coaching 2019
Eva van Duin, masterstudente Levenslooppsychologie, heeft de NOBCO Thesisprijs Coaching 2019 gewonnen. Dat is donderdag 28 november bekendgemaakt op het NOBCO Symposium Coaching & Onderzoek in Utrecht. Eva won deze prijs met haar thesis 'De Rol van Werkalliantie en Vervulling van Psychologische Basisbehoeften binnen de Effectiviteit van Coaching'. Zij ontving een certificaat en een cheque van 1.000 euro uit handen van juryvoorzitter Dr. Kilian Wawoe.

Boeiend verhaal

De vakjury, bestaande uit Dr. Kilian Wawoe, Drs. Anje-Marijcke van Boxtel, Dr. Sanne Peeters en Charlotte van den Wall Bake, heeft haar beoordeling gebaseerd op vijf criteria: de inhoudelijke kwaliteit, de gehanteerde onderzoeksmethode, de presentatie, de bijdrage aan de theorievorming en de bijdrage aan de beroepspraktijk. Eva van Duin was de terechte winnaar, aldus de jury, omdat in haar scriptie wetenschap en praktijk echt samen komen. Zij waardeerde het gebruik van veel nieuwe instrumenten, de leesbaarheid en het educatieve gehalte. Het bekijken van het mediërend effect, maakte het een boeiend verhaal. Eva mocht een cheque van 1.000 euro in ontvangst nemen. Eva studeert voor de master Levenslooppsychologie aan de Open Universiteit.

Tweede prijs

Ruud van Dun sleepte de tweede prijs in de wacht en ontving een cheque van 250 euro. Zijn bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek, het heldere en goed geschreven verhaal, in combinatie met het gebruik van verschillende analyses, de wijze van onderzoek en de relevantie voor de coachingpraktijk maakten van Ruud een terechte nummer twee. Ook Ruud studeerde bij de Open Universiteit: hij deed de masteropleiding Arbeids- en organisatiepsychologie. Hij onderzocht bij een groot coachbedrijf ook de rol van de coach-coacheerelatie in verhouding tot de uitkomsten van coaching.

Over NOBCO

NOBCO is de Nederlandse Orde voor Beroepscoaches en de grootste beroepsorganisatie voor professionele coaches in Nederland. Elk jaar reiken ze een prijs uit voor de beste afstudeerscriptie over coaching. Dit jaar stonden er vier genomineerden op de shortlist. Lees meer over de NOBCO thesisprijs.