Focusprogramma Aarde en duurzaamheid
-
Natuurwetenschappen
-
Voltijd/deeltijd
-
FONAD-2024-2025
-
15 EC
-
Nederlands
-
Vanaf 1 september 2024
-
28 uur per studiepunt
-
Bepaal zelf je studietempo
-
Vanaf € 76,89 per studiepunt (zie tabblad Kosten)
-
Academisch jaar 2024-2025
Wat leer je in deze opleiding?
Voor wie is de opleiding bedoeld?
Waarom het focusprogramma Aarde en Duurzaamheid?
- Snel en gericht kennis opdoen:
spijker je kennis bij of groei door in je werk - Flexibel en modulair:
combineer drie interessante cursussen uit de bachelor zonder een hele opleiding te volgen - Erkend en waardevol:
breng je certificaten in als je later de volledige bachelor wil volgen - Actueel en relevant:
over de grote milieuvraagstukken van vandaag
In de cursus Aarde, mens en milieu 1 (NB0112) maak je kennis met de basisprincipes van de natuurwetenschappen die betrekking hebben op verschillende onderdelen van het aardse milieu. Je leert over bodem, continentale wateren, oceaan en atmosfeer, energiestromen in de biosfeer, stofkringlopen, en ecosystemen en adaptatie. Zo krijg je meer inzicht in de vraag hoe dit milieu leven mogelijk maakt.
De cursus Aarde, mens en milieu 2 (NB0212) gaat over de invloed van de mens op het systeem aarde (water, bodem en atmosfeer). Maar ook over activiteiten op het gebied van duurzame ontwikkeling en het oplossen van milieuproblemen (milieubeleid, milieutechnologie, duurzame productie van energie en voedsel). Je leert een verband te leggen tussen de oorzaken van de ecologische en de maatschappelijke problemen, hun impact op mens en milieu en de antwoorden die de maatschappij erop formuleert.
In de cursus Milieuwetenschappen en duurzame ontwikkeling (NB1212) ga je dieper in op het begrip duurzame ontwikkeling en op de rol van milieuwetenschappelijke kennis bij maatschappelijke vraagstukken op dit terrein. De betekenis van duurzame ontwikkeling als concept en als strategie voor maatschappelijke verandering. En op de rol die (milieu-) wetenschappelijke kennis kan spelen in de maatschappelijke arena.
Opbouw
Studieduur
Voor elke cursus geldt een inschrijfduur van 12 maanden.
Academisch studeren op jouw manier
Begeleiding
Tentaminering
• NB0112 Aarde, mens en milieu 1: digitaal groepstentamen met meerkeuzevragen.
• NB0212 Aarde, mens en milieu 2: digitaal groepstentamen met meerkeuzevragen en openvragen en een DPSIR-opdracht over een zelf te kiezen milieuprobleem.
• NB1212 milieuwetenschappen en duurzame ontwikkeling: eindversie van het paper dat je gaandeweg de cursus hebt geschreven.
Voor elke cursus heb je drie tentamenkansen binnen de inschrijvingstermijn van 12 maanden.
Let op: voor elk tentamen meld je je apart aan. Aanmelden voor de cursus leidt dus niet automatisch tot inschrijven voor het tentamen.
Digitale omgeving
Studiecentra
Aanmelden
Alle cursussen hebben een vast startmoment. We adviseren je aan om je aan te melden tot twee weken voor aanvang van de cursus, zodat je op tijd het studiemateriaal in huis hebt. Je kunt je tot uiterlijk één dag voor de start van de cursus aanmelden. Aanmelden na het startmoment is niet meer mogelijk.
Starten
Voorkennis
Toelating
Vrijstelling
Je kunt wel vrijstelling aanvragen als je een bachelor- of masteropleiding wilt volgen.