null Gjalt-Jorn Peters op symposium over veilig feesten

PSY_VeiligFeesten_13831_head_large.jpg
Gezondheid
Gjalt-Jorn Peters op symposium over veilig feesten
Op 28 november 2017 is Gjalt-Jorn Peters, onderzoeker bij de Open Universiteit, een van de sprekers tijdens het symposium Neem jij het risico? Het is een symposium over de paradox van grenzeloos feesten op veilige evenementen. Kun je eigenlijk wel veilig en gezond feesten? Zijn veilige feesten nog wel aantrekkelijk als bezoekers misschien juist op zoek zijn naar heftige ‘kicks’ en naar een moment om los te komen van de dagelijkse praktijk met vaste patronen, verplichtingen, sociale normen en regels?

Veilig feesten 

De ontwikkelingen in het nachtleven en de groeiende populariteit van festivals laten zien dat uitgaan en feesten voor steeds meer mensen een van de belangrijkste sociale activiteiten is. Tegelijk gaat het succes van het uitgaansleven gepaard met haar eigen uitdagingen. De omgang met risicovol gedrag van de bezoekers is er daar een van, denk maar aan gebruik van alcohol en andere drugs, seksuele activiteiten, verkeersdeelname en de blootstelling aan lawaai. Het Celebrate Safe symposium richt zich op iedereen die een belang heeft bij een zowel aantrekkelijk als veilig uitgaansleven. Doel is om, onder leiding van dagvoorzitter Boris van der Ham, met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen uit te wisselen en plannen te maken voor de toekomst.

Party panel

Gjalt-Jorn Peters, onderzoeker bij de Open Universiteit is een van de sprekers. In zijn presentatie vertelt hij over Party Panel. Party Panel is een semi-panel studie waarbij van verschillende risicogedragingen in het uitgaansleven in kaart wordt gebracht waarom mensen deze wel of juist niet uitvoeren. Dit maakt het mogelijk om doelgericht interventies te ontwikkelen om deze risico’s te beperken. In zijn presentatie bespreekt hij de eerste resultaten van de studie. 

Het symposium Neem jij het risico wordt georganiseerd door Celebrate Safe en vindt plaats op 28 november 2017 in Club Air in Amsterdam. Meer informatie vindt u op de conferentiesite.