null Green Office OU SDG's Action Days

ALG_SDGActionDays_head_large.jpg

Green Office OU SDG's Action Days

Duurzaamheid: we hebben er allemaal elke dag mee te maken. Bewust of onbewust, groot of klein, we dragen er allemaal aan bij. Of het nu gaat om het volgen van goed onderwijs. Of het verrichten van fundamenteel onderzoek. Of dat we thuis bewust met ons energieverbruik omgaan, nadenken over onze aankopen of de natuur op zoeken om te fietsen, te wandelen of om gezellig samen te picknicken. Hoe dan ook, we komen allemaal elke dag weer in aanraking met duurzaamheid!

Van 21 tot 27 september 2023 is het weer de 'SDG Action Week'. SDG staat voor 'Sustainable Development Goals' oftewel duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze doelen zijn ontwikkeld door de Verenigde Naties om duurzaamheid te versnellen. Sinds januari 2016 heeft elk land de verplichting om te werken aan de duurzame ontwikkelingsdoelenstellingen. Bedrijven, overheden, ngo's, kennisinstellingen én burgers moeten zich moreel en verplicht inzetten om de doelen in 2030 te behalen. Lees meer op de webpagina van SDG Nederland.

Ook voor ons als Open Universiteit is er een rol weg gelegd om via ons onderwijs en onderzoek bij te dragen aan oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Speciaal in het kader van de SDG Action Week hebben wij de onderstaande activiteiten georganiseerd.

Aanmelden voor de activiteiten is mogelijk door het aanmeldformulier in te vullen.

Voor wie?

De activiteiten zijn bedoeld voor studenten, medewerkers en vrijwilligers van de Open Universiteit maar ook daarbuiten, ongeacht waar je studeert of werkzaam bent. Iedereen is welkom!

Wil je op de hoogte blijven over andere duurzame activiteiten van het Green Office van de Open Universiteit? Volg GO OU via LinkedIn, Facebook en Instagram.