null INTUITESTBEDS 2019 mede georganiseerd door Tanja Vos en Pekka Aho

INF_INTUITESTBEDS2019_11472_head_large.jpg
Data Science
INTUITESTBEDS 2019 mede georganiseerd door Tanja Vos en Pekka Aho
Op dinsdag 23 april 2019 vindt de tweede editie van INTUITESTBEDS (International Workshop on User Interface Test Automation and Testing Techniques for Event Based Software) plaats in Xi'an, China. Het event wordt mede georganiseerd door Tanja Vos en Pekka Aho. Beiden zijn verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology.

Populair thema

Geautomatiseerd testen van softwaresystemen via de gebruikersinterface is een populair onderzoeksthema, vooral in de afgelopen tien jaar. Sommige van de uitdagingen met betrekking tot deze wijze van automatiseren zijn onveranderd; recente benaderingen zoals modelextractie en agile ontwikkelingsprocessen introduceren nieuwe uitdagingen.

Tracks

INTUITESTBEDS heeft een programmacommissie die alle inzendingen beoordeelt. De conferentie kent aparte tracks voor langere research papers gericht op nieuwe ontwikkelingen, en kortere bedrijfstak track papers gericht op praktische impact. Aangezien geautomatiseerd testen zeer toolafhankelijk is, is het de bedoeling om een aparte tooltrack te hebben met live- of videodemonstraties.

Samenwerking

Het doel van de workshop is om onderzoekers, praktijkmensen en toolontwikkelaars samen te brengen die werken aan onderwerpen die gerelateerd zijn aan:

  1. Het geautomatiseerd testen van toepassingen via de gebruikersinterfaces, met inbegrip van, maar niet beperkt tot grafische gebruikersinterfaces, gebruikersinterfaces van mobiele apparaten en toepassingen, gebruikersinterfaces van webapplicaties.
  2. Het testen van andere soorten event-driven software zoals netwerkprotocollen, embedded software, IoT-toepassingen en -apparaten, webservices en device drivers.

Kijk voor meer informatie over de internationale workshop op de website van INTUITESTBEDS.