null Iwan Wopereis: Hoe motiveer je studenten in online onderwijs?

OW_TeSLA_10711_head_large.jpg
Iwan Wopereis: Hoe motiveer je studenten in online onderwijs?
Bekijk het webinar van Iwan Wopereis over het motiveren van studenten in online onderwijs Motivatie is volgens velen doorslaggevend als het gaat om succesvol online leren. Iwan Wopereis, onderzoeker bij de Open Universiteit, gaf op dinsdag 21 april 2020 tijdens een online webinar een presentatie over dit onderwerp. Het webinar 'Joining Online Education: Coronacrisis support' was Engelstalig en werd georganiseerd door de EADTU, de Europese vereniging van afstandsuniversiteiten. De presentatie is opgenomen en de opname staat online.

Hoe motiveer en betrek je studenten

Iwan Wopereis ging in zijn webinar in op het belang van motivatie en besprak de instructionele methoden en technieken die helpen om de studenten te motiveren en te betrekken in online afstandsonderwijs. Hij doet dit vanuit het perspectief van het ontwerpen van onderwijs.

Bekijk de opname.

Joining Online Education: Coronacrisis support

De Coronacrisis dwingt studenten en docenten om van huis uit online onderwijs te geven en te volgen. EADTU, als vereniging van instellingen voor hoger afstandsonderwijs, heeft kennis en voorbeelden van hun leden gebundeld in een kennisbank en organiseert gratis webinars om kennis te delen. Iwan Wopereis was de eerste van de drie sprekers tijdens dit extra webinar.