null Kijk het webinar terug: Iedereen weet waar je woont, is dat erg?

RW_Webinar_AnnaBerlee_head_large.jpg
Kijk het webinar terug: Iedereen weet waar je woont, is dat erg?
In haar webinar ging prof. mr. Anna Berlee, hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht, in op het spanningsveld tussen het belang van openbaar beschikbare persoonsgegevens en de bescherming daarvan. Het webinar, dat plaatsvond op maandag 4 april 2022, was middels een livestream te volgen. De opname is nu terug te kijken.

Inhoud

Heb je een koophuis of een eenmanszaak? Binnen enkele minuten kan iedereen in openbare registers opzoeken waar je woont, of je nu minister, advocaat, journalist, slager of accountmanager bent. Met als resultaat veelal niets, maar soms ongewenste reclame, mannen met fakkels voor deuren van ministers, journalisten met bakstenen door hun raam of een ontevreden cliënt die je thuis komt opzoeken.

Nu het steeds gemakkelijker wordt om dit soort gegevens op te vragen, wordt het spanningsveld tussen openbaarheid van persoonsgegevens en het privacyrecht ook duidelijker. Openbare registers opdoeken is niet de oplossing, maar hoe dan om te gaan met persoonsgegevens in het openbaar?

Kijk het webinar terug

Bekijk ook de presentatie.

Over de spreker

Prof. mr. Anna Berlee is hoogleraar Gegevensbescherming en privacyrecht aan de Open Universiteit.