null Lezing: Rembrandt en de bijbel

CW_Lezing_FraukeLaarman_Rembrandt_head_large.jpg
Samenleving
Lezing: Rembrandt en de bijbel
Op 4 oktober 2019, de 350ste sterfdag van Rembrandt, organiseert het Nederlands Bijbelgenootschap een lezing over 'Rembrandt en de Bijbel' als aftrap voor hun online Rembrandt-leesplan. De lezing wordt gehouden door Frauke Laarmann-Westdijk, docent kunstgeschiedenis van de Open Universiteit.

Rembrandt heeft heel vaak verhalen uit de Bijbel uitgebeeld in schilderijen, prenten en tekeningen. In de lezing wordt ingegaan op de rol die het christelijk geloof voor Rembrandt heeft gespeeld, maar ook hoe nuttig het is een aantal Bijbelse verhalen te kennen om Rembrandts oeuvre beter te begrijpen.

Christelijke iconografie

Voor allen die niet opgegroeid zijn met de Bijbel is dit een goede kans om met een aantal belangrijke verhalen kennis te maken en zo meer inzicht in de christelijke iconografie te krijgen. En voor allen die wel vertrouwd zijn met de Bijbelse verhalen is het interessant om deze op een andere manier door de ogen van Rembrandt te bekijken.

Programma

  • 13.30 uur - Inloop
  • 14.00 uur - Lezing

Na afloop is gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Rembrandthuis om de hoek.

Aanmelden en locatie

Studenten van de Open Universiteit worden nadrukkelijk uitgenodigd om deel te nemen. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht.
NB Aanmelden is niet meer mogelijk, het maximum aantal deelnemers is bereikt.

De deelname aan de lezing kunt u met 4 studie-uren in de module CW-debat inbrengen. Wilt u een deelnamebewijs hiervoor, meldt u zich dan ook aan bij Nicole Gruisen stz.cenr@ou.nl.

De lezing vindt plaats in de Nieuwe Ruimte, Uilenburgerstraat 106A, 1011 LX Amsterdam.