null Lezing ValC-hof Projectgroep en de Alumnivereniging Open Universiteit

CW_Column_JeroenVanheste_14524_head_large.jpg
Samenleving
Lezing ValC-hof Projectgroep en de Alumnivereniging Open Universiteit
Dinsdag 22 juni 2021, van 20.30 tot 21.30 uur, presenteren de ValC-hof Projectgroep en de Aluminivereniging van de Open Universiteit een gesprek van Herman Simissen met Lennert Savenije.

Lennert Savenije (*1985) promoveerde in 2018 te Nijmegen op zijn studie Nijmegen, collaboratie en verzet. Een stad in oorlogstijd. Dit proefschrift werd in 2019 bekroond met de Prof. Van Winterprijs voor het beste boek op het terrein van de lokale en regionale geschiedenis in Nederland. Centraal in het boek staat de vraag, hoe de bevolking van Nijmegen zich tijdens de Tweede Wereldoorlog verhield tot de Duitse bezetter, waarbij de polen ‘collaboratie’ en ‘verzet’ de uitersten waren, waartussen zich een breed gebied bevindt. Op dinsdag 22 juni om 20.30 uur spreekt Herman Simissen met Lennert Savenije over zijn boek.

Aanmelden met vermelding van mailadres kan tot 17 juni 2021. Deelname is gratis. U krijgt tijdig, op het doorgegeven mailadres, een inloglink toegestuurd. Neem met vragen of opmerkingen gerust contact met ons op: Projectgroep ValC-hof of Alumnivereniging OU.