null Maand van de samenwerkende professionals in de veiligheidszorg

ALG_samenwerken_12149_head_large.jpg
Veiligheid
Maand van de samenwerkende professionals in de veiligheidszorg
Janine Janssen roept met het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties de maand maart uit tot de 'Maand van de samenwerkende professionals in de veiligheidszorg'. Er worden webinars gegeven rondom het thema, met Janssen als een van de sprekers. Op donderdag 4 maart en op donderdag 18 maart 2021 zal zij praten over het belang van samenwerkingen in de veiligheidszorg. De webinars zijn vrij toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is.

Samenwerking betrokken professionals

Veel vraagstukken in de veiligheidszorg zijn zo complex dat voor de aanpak ervan de inzet van verschillende vormen van deskundigheid nodig is. Om mensen die hulp nodig hebben goed te kunnen ondersteunen, is het van belang dat alle betrokken professionals goed met elkaar én met de mensen die hen nodig hebben samenwerken. Daar zal iedereen het mee eens zijn. Maar in de praktijk is dat samenwerken lang niet zo eenvoudig. Samenwerken, hoe doe je dat nou?

Webinars over samenwerking in veiligheidszorg

De webinars vinden op drie achtereenvolgende donderdagen in maart plaats. Op 4 maart beschrijft Janine Janssen waarom samenwerking essentieel is en geeft een overzicht van knelpunten. 11 maart leggen Marjolijn Schram, gespecialiseerd familierechtadvocaat en mediator, en Erik Nicolai, docent met specialisme familierecht aan de Juridische Hogeschool Avans-Fontys en onderzoeker bij het lectoraat Veiligheid in Afhankelijkheidsrelaties, uit wat juristen kunnen leren van ideeën van sociale professionals over ‘systemisch werken’. Op 18 maart vertellen Lian Smits, bestuurder bij Sterk Huis, en Janine Janssen over het belang van samenwerking op het gebied van complexe scheidingen tussen sociale professionals en juristen.

Deelnemen? Meld je aan

De webinars worden georganiseerd door Avans Hogeschool. Interesse in het bijwonen van één of meerdere van deze webinars? Deelname is gratis, aanmelden is wel noodzakelijk. Dat kan bij Karlijn Juncker. Geef bij aanmelding aan welke webinar je graag wil volgen. Voorafgaand aan het webinar ontvang je een link voor deelname.