null Mark Achterbergh-Copier Ambassadeur van het jaar 2022

Abstract_Ambassadeur_16050_head_large.jpg
Mark Achterbergh-Copier Ambassadeur van het jaar 2022
Mr. Mark Achterbergh-Copier is uitgeroepen tot Open Universiteit Ambassadeur van het jaar 2022. Tijdens de opening academisch jaar 2022-2023 op 5 september bevestigt rector magnificus prof. dr. Theo Bastiaens dit officieel en is Mark één van de sprekers. Hij studeerde in 2020 cum laude af aan de Open Universiteit voor de master Rechtsgeleerdheid (profiel Strafrecht), nadat hij hier in 2019 ook al zijn bacheloropleiding voltooide. Hij zet zich bij de Open Universiteit al jarenlang in voor de community van rechtenstudenten en medewerkers, en nu ook alumni.

Verbinder

Na bijna 16 jaar in uniform op straat in Amsterdam, is Mark Achterbergh-Copier sinds begin 2022 werkzaam als jurist internationaal bij het Landelijk Internationaal Rechtshulp Centrum (LIRC) van de Politie Nederland. Daarnaast is hij specialist en materiedeskundige bij het LHBTIQ+ politienetwerk Roze in Blauw (Landelijke Eenheid).

Mark is lid geworden van de Amsterdamse Juridische Vereniging (AJV), van en voor studenten van de Open Universiteit. Hij heeft deze vereniging met veel allure nieuw leven ingeblazen en is gedurende zijn studie hiervan de voorzitter geweest. Als voorzitter heeft Mark actief de verbinding en samenwerking opgezocht met de faculteit Rechtsgeleerdheid. Ook als alumnus voelt hij zich nog verbonden aan de Open Universiteit en zette hij een alumni-tak op bij AJV: het Alumnigenootschap AJV. Ook organiseert hij samen met de faculteit vele verenigingsevenementen, zoals reizen naar het Europees parlement, de Tweede Kamer en de Hoge Raad.

Inspirator

Marks niet te stoppen inzet voor meer studentenbinding en community-vorming, naast zijn open blik en inspanningen voor meer diversiteit en inclusie, maakt hem een inspirerende ambassadeur van en voor alle studenten van de Open Universiteit. Zeker nu we uit een tijd komen waarin we allemaal gemerkt hebben hoe belangrijk het is om een netwerk om ons heen te hebben. Een community om steun uit te putten tijdens je studie op afstand.

Ambassadeur van het jaar

De Ambassadeur van het jaar is een eretitel die de Open Universiteit sinds 2019 elk jaar uitreikt aan een student of oud-student die opvalt door zijn of haar inzet voor de Open Universiteit en zijn/haar medestudenten.

Portretfoto Mark Achterbergh-Copier
Mr. Mark Achterbergh-Copier