null Masterclass: Motiverende gespreksvoering bij leefstijl en gezondheid

PSY_Motiverend_head_large.jpg
Gezondheid
Masterclass: Motiverende gespreksvoering bij leefstijl en gezondheid
Hoe motiveer je mensen tot een gezonde leefstijl en hoe voorkom je weerstand? Op 17 februari 2017 kunt u meedoen aan een gratis online masterclass Motiverende Gespreksvoering. Trainers uit de praktijk vertellen, en via de chat kunt u vragen stellen. Al ruim 200 deelnemers hebben zich aangemeld. Aanmelden is [niet meer] mogelijk.

Motiveren

Motiverende gespreksvoering (motivational interviewing oftewel MI) is een methode die tegenwoordig steeds vaker succesvol wordt toegepast om mensen te ondersteunen bij gedragsverandering. Het helpt cliënten te motiveren, en geeft inzicht in wat hen weerhoudt om de stap naar verandering te zetten en hun doelen te bereiken. Vraagt u zich af hoe u mensen het beste kunt helpen bij gedragsverandering en weerstand kunt voorkomen? Bent u een professional in de zorg en welzijn of zou u dit graag worden? Zou u meer willen weten over het gebruik van motiverende gespreksvoering bij leefstijl veranderingen? Dan is deze masterclass zeker iets voor u!

Theorie en praktijk

De masterclass geeft een overzicht van wat motiverende gespreksvoering precies inhoudt en hoe deze in de praktijk wordt toegepast. We zullen daarbij specifiek stilstaan bij de toepassing van deze techniek op het gebied van leefstijl en gezondheid. Hoe kun je ervoor zorgen dat iemand een gezondheidsadvies ook echt opvolgt? Wat is het verschil tussen enkel advies geven en zorgen voor een gemotiveerde cliënt? Deze en meer vragen komen aan bod in onze interactieve live-sessie, waarin experts theorie en praktijk van motiverende gespreksvoering zullen bespreken. Door middel van een voorbereidende opdracht kunt u zelf ervaren hoe MI werkt.

Programma

Dr. Marjan Nijkamp van de vakgroep Gezondheidspsychologie spreekt met deskundigen die MI gebruiken in de praktijk. Ze interviewt Corine Vernooij en heeft als tafelgasten

Deelnemers kunnen tijdens de live-sessie vragen stellen aan de tafelgasten.

Aanmelden

De masterclass [startte] op vrijdag 17 februari 2017. De live-sessie [was] van 16.00 tot 17.00 uur. Daarna loopt de discussie door tot dinsdag 21 februari via het bijbehorende forum. Interesse? Deelname [was] gratis, maar aanmelden [was] vereist.