null Mini-symposium over volhouden van gedragsverandering

PSY_SymposiumGedrag_13546_head_large.jpg
Gezondheid
Mini-symposium over volhouden van gedragsverandering
Wie kent het niet …? Het nieuwe jaar beginnen met allerlei mooie goede voornemens, om er na een paar weken achter te komen dat de voornemens eigenlijk alweer verwaterd zijn…? De vakgroep Gezondheidspsychologie van de Open Universiteit organiseert op 19 januari 2018 in Utrecht een mini-symposium over het volhouden van gedragsverandering.

Gezonder eten, meer bewegen

Op het mini-symposium worden relevante psychologische theorieën over gedragsverandering op een toegankelijke wijze gepresenteerd. En de praktische toepassingen hiervan krijgen uitgebreid aandacht. Na een korte opening staan twee interactieve presentaties op het programma, gevolgd door een gezamenlijke discussie. 

  • Anke Oenema (Universitair hoofddocent bij de Universiteit Maastricht) gaat in op gedragsbehoud vanuit een wetenschappelijk perspectief. Daarbij staat voedingsgedrag centraal. Waarom gaat het vaak fout en welke strategieën kunnen we gebruiken om de kans op terugval te verminderen?
  • Wim van Houtert (fysiotherapeut en onderzoeker) gaat in op gedrag volhouden in de praktijk, waarbij beweeggedrag centraal staat. Hoe kun je als hulpverlener cliënten helpen bij het volhouden van gedrag, en welke hulpmiddelen kun je daarbij gebruiken?

Geïnteresseerd? Kom dan op 19 januari 2018 naar studiecentrum Utrecht van de Open Universiteit. Het minisymposium start om 14.00 uur met koffie en thee en eindigt met een borrel tot 17.00 uur.

Graag wel van tevoren aanmelden. Dat kan door een mail te sturen naar Lilian Lechner. Wacht niet te lang want het aantal plaatsen voor deelname is beperkt.