null Minister Kaag ontvangt e-zine met bijdragen VSNU-universiteiten aan realisatie duurzame VN-ontwikkelingsdoelen

ALG_ezineOAJ18_14249_head_large.jpg
Duurzaamheid
Minister Kaag ontvangt e-zine met bijdragen VSNU-universiteiten aan realisatie duurzame VN-ontwikkelingsdoelen
Op SDG Action Day, vrijdag 25 september 2020, heeft minister Kaag van Pieter Duisenberg, voorzitter van de Vereniging van Nederlandse Universiteiten VSNU, een SDG e-zine ontvangen. Hierin zijn de onderzoeksbijdragen van de 14 universiteiten – waaronder de Open Universiteit – aan de realisatie van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties gebundeld. Op SDG Action Day is landelijk gevlagd door de universiteiten.

SDG bijdragen in e-zines

Gedurende academisch jaar 2019-2020 hebben de universiteiten elke maand een e-magazine uitgebracht met een greep van de onderzoeksprojecten van alle universiteiten en umc’s rondom een van de 17 Sustainable Development Goals (SDGs) van de Verenigde Naties (VN). Ook de Open Universiteit heeft aan deze e-zines bijgedragen. Hierin vragen de universiteiten aandacht voor deze 17 belangrijke thema’s en laten zij zien hoe zij bijdragen aan oplossingen voor de wereldwijde uitdagingen, zoals armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. De campagne is 25 september 2020 afgerond met de overhandiging van een e-zine bundeling aan minister Kaag, waarbij de SDG’s in haar portefeuille vallen.

SDG vlag gehesen

De bestuurders van de universiteiten hebben op SDG Action Day 25 september de SDG vlag gehesen op initiatief van de VSNU. Rector magnificus Theo Bastiaens deed dat voor de Open Universiteit.