null Mooie erkenning voor Limburgse samenwerking gericht op MKB

ALG_Samenwerking_11355_head_large.jpg
Mooie erkenning voor Limburgse samenwerking gericht op MKB
Het gerenommeerde ict-tijdschrift Computable heeft het MKB Datalab Limburg genomineerd voor 2021 award voor de meest succesvolle ict-samenwerking. De Open Universiteit is een van de samenwerkingspartners.

MKB Datalab: uitsluitend gericht op MKB

Het MKB Datalab Limburg richt zich heel specifiek op het midden- en kleinbedrijf, namelijk op bedrijven met minimaal twee en maximaal vijftig werknemers. In deze groep is nog maar 17 procent online actief, terwijl digitalisering in zowat alle sectoren en bedrijfstakken toch een must is. Het Datalab begeleidt mkb’ers, bij het zetten van (verdere) stappen op het gebied van digitalisering. Het initiatief en de aanpak hebben geleid tot de nominatie voor de meest succesvolle ict-samenwerking.
Lees hier de motivering voor de nominatie.

Limburgs partnerschap

Het MKB Datalab Limburg is een initiatief van de onderwijsstellingen Gilde Opleidingen, Vista College, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht en Open Universiteit. Het Datalab wordt ondersteund en gefaciliteerd door de Rabobank en de Brightlands Smart Services Campus (BSSC) en gefinancierd door de Provincie Limburg en het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat (EZK).

OU en het Datalab: meten waar je staat en kennissessies om je te ontwikkelen

CAROU, een onderdeel van de Open Universiteit ontwikkelde voor het Datalab een instrument dat meet hoe een bedrijf ervoor staat én aangeeft welke nieuwe mogelijkheden er zijn. Die vragenlijst is online beschikbaar. Het Datalab ontwikkelde tevens Kennissessies voor MKB-ondernemers. Die zijn via de Open Universiteit website gratis online te volgen. Ondernemers worden er in hun eigen tijd en tempo 'bijgepraat' op een aantal veel voorkomende thema’s op het gebied van digitalisering en data. Waar hebben we het precies over? Hoe werkt dit in de praktijk? En hoe kun je hier ook van profiteren in jouw onderneming? Thema’s zijn bijvoorbeeld online zichtbaarheid, social media adverteren, online veiligheid, data analyse, etc.

Stemmen kan tot 1 november!

De nominatie is een heel mooie erkenning voor dit Limburgse initiatief. MKB Datalab is één van de tien genomineerden. De uiteindelijke winnaar wordt bepaald door een jury en een publieksstemming. Stemmen kan tot 1 november via de website van Computable. Je moet eerst een account aanmaken en ontvangt dan een stemlink.