null Eerste diploma's Certified Professional Program Data Science uitgereikt

CPP_DataScience_14348_head_large.jpg
Data Science
Eerste diploma's Certified Professional Program Data Science uitgereikt
Op 12 december 2018 werden de eerste diploma's van de opleiding Certified Professional Program (CPP) Data Science uitgereikt op de locatie bij de opleidingspartner DIKW Academy in Nieuwegein. Het sluitstuk van de krachtenbundeling van de Open Universiteit en DIKW die resulteerde in de in 2018 gestarte opleiding Data Science.

'Dat wat ik inderdaad stelde komt uit', aldus Hugo Koopmans, managing partner en Chief Data Scientist bij DIKW, 'een uniek gecertificeerd programma voor de nieuwste generatie 'intelligence professionals': academisch, maar niet té theoretisch'.

Thema’s

'De opleiding Data Science was ingericht rond een aantal thema's', vervolgt Koopmans. 'Ieder thema kent een voorbeeldoefening met een script. De deelnemers gingen direct aan de slag met dat thema. En nu - na de afgeronde opleiding – hebben ze direct een 'quick-start script', waarmee ze in hun werkveld mee aan de slag gaan. Die directe toepasbaarheid in de praktijk is echt de grote kracht is van onze opleiding CPP Data Science voor deelnemers.'

Toekomst

Data-gedreven werk wordt steeds belangrijker. Koopmans: 'Met hun opleiding hebben de geslaagden echt iets in huis! Met een diploma CPP Data Science hebben de gediplomeerden straks echt een verbeterd loopbaanperspectief bij een steeds breder scala aan rollen in data gedreven organisaties.'

Ervaringen van de eerste klas data scientists

Cassandra de Jong, werkzaam bij Europe Container Terminals in Rotterdam: 'Een pittige en leerzame opleiding'. Lieke van Nuland, werkzaam bij de Rabobank vult aan: 'Met enthousiaste docenten die je een stevige basis als data scientist geven'. Hugo Koopmans: 'Onze studenten hebben de opleiding met een 8,4 gewaardeerd. Daar ben ik trots op.'

Meer over de opleiding

Wil je verder groeien als data-professional binnen je organisatie, dan is het Certified Professional Program (CPP) Data Science van de Open Universiteit interessant voor jou.

Het programma start in januari 2019 en maakt deel uit van de programmalijn Certified Professional Programs. Praktijkgerichte trajecten op academisch niveau, die studenten kunnen combineren met hun werk in de eigen beroepspraktijk. In het CPP Data Science leer je als data-gedreven professional data niet alleen te begrijpen, maar er ook mee te werken om zo nieuwe diensten voor organisaties te creëren.

Nieuw in het aanbod is dat de opleiding wordt gegeven in de Nederlandse of de Engelse taal.

Startdatum en rooster van de eerstvolgende groep en meer informatie over de inhoud en de structuur van het Certified Professional Program Data Science vind je op de website.