null Nieuwe OU-opleiding Data Science start in mei 2018

CPP_DataScience_14348_head_large.jpg
Data Science
Nieuwe OU-opleiding Data Science start in mei 2018
Wil je verder groeien als data-professional binnen je organisatie en is R je ding, dan is het Certified Professional Program (CPP) Data Science wellicht interessant voor jou. Dit programma start in mei 2018 aan de Open Universiteit en maakt deel uit van de programmalijn Certified Professional Programs, praktijkgerichte trajecten op academisch niveau, die studenten kunnen combineren met hun werk in de eigen beroepspraktijk. In het CPP leer je als data-gedreven professional data niet alleen te begrijpen, maar er ook mee te werken om zo nieuwe diensten voor organisaties te creëren.

'CPP Data Science stoomt de data-gedreven professional van nu klaar voor het data science tijdperk van morgen', zegt dr. Stefano Bromuri, verbonden aan de faculteit Management, Science & Technology van de Open Universiteit, onderdeel Informatica en Informatiekunde. 'Deze discipline biedt studenten de mogelijkheid om een beter begrip te ontwikkelen van voorhanden zijnde data, waarbij ze gebruik maken van machine learning-modellen. Met deze modellen kun je een variabele of object in een bepaalde categorie voorspellen, op basis van beschikbare historische data. Bovendien biedt het programma je alle vaardigheden op het vlak van een van de belangrijkste en meest gebruikte tools binnen de data science, de programmeertaal R. Meer specifiek maak je als student kennis met de belangrijkste stappen binnen de CRISP-DM (cross industrie standaard proces voor data mining) methodiek voor data mining door R in te zetten.'

Voor wie?

Het CPP Data Science is interessant voor een ieder die in de beroepspraktijk data gebruikt en een stap verder wil gaan door te leren hoe je waardevolle data producten maakt of een carrière ambieert op het vlak van datawetenschap. Bromuri: 'Datawetenschappers zullen dit programma ook interessant vinden als ze willen leren hoe ze R moeten gebruiken in data-gerelateerde wetenschappelijke projecten. Wil je bijvoorbeeld groeien in een functie waarin je creatief kunt zijn en waarin je data voor je organisatie visualiseert en analyseert, dan is dit CPP Data Science zeker iets voor jou. Ook managers kunnen baat hebben bij dit CPP, zeker als ze denken aan een carrièreswitch richting datawetenschap-gerelateerde onderwerpen binnen hun bedrijf of organisatie.'

Opbouw cursus

Het Certified Professional Program Data Science is een optimale mix van theorie en praktijklessen. 'Het CPP volgt de CRISP-DM methodiek, zodat onderdelen automatisch worden gegroepeerd in een van de vijf thema’s van CRISP-DM', aldus Bromuri. 'Dat zijn achtereenvolgens zakelijk begrip, begrip van data, het stoeien met data, modelontwikkeling en modeltoepassing.' De praktijkopdracht zorgt voor het daadwerkelijk laten landen van de opgedane kennis in het toepassen van de geleerde machine-learning algoritmes en de data science methoden. Het programma heeft een doorlooptijd van ongeveer een half jaar. Startdatum en rooster van de eerstvolgende groep en meer informatie over de inhoud en de structuur van het Certified Professional Program Data Science vind je op onze website.

Partner

Het Certified Professional Program Data Science is een samenwerking tussen de Open Universiteit en DIKW Academy, onderdeel van de DIKW Groep, een hoogwaardige dienstverlener en adviesbureau voor data-gedreven vraagstukken. I.s.m. de Open Universiteit heeft DIKW dit unieke gecertificeerde programma ontwikkeld voor de nieuwe generatie intelligence professionals.