null Online masterclass Positieve gezondheid

PSY_Gezondheidspsychologie_head_large.jpg
Gezondheid
Online masterclass Positieve gezondheid
Wat versta jij precies onder gezondheid? Vraag je je af hoe je mensen het beste kunt helpen bij gedragsverandering? Ben je een professional in de zorg en welzijn of zou je dit graag worden? Zou je meer willen weten over het bevorderen van positieve gezondheid? Dan is de online masterclass Positieve gezondheid zeker iets voor jou! De masterclass vindt plaats op 23 maart 2018. Deelname is gratis.

Ruimere definitie van gezondheid

Positieve gezondheid is een vrij recente ontwikkeling. Het is ontstaan als een reactie op de beperkte betekenis die meestal aan gezondheid wordt gegeven. Als men het heeft over gezondheid, gaat het meestal over niet ziek zijn. Maar bij ‘gezondheid’ gaat het over veel meer dan dat. Denk bijvoorbeeld aan het omgaan met een chronische ziekte, het bestrijden van eenzaamheid, het kunnen leren in een snel veranderende samenleving, gezond en vitaal ouder worden of duurzaam inzetbaar blijven. Het domein van gezondheid is hierdoor verschoven van gezondheidszorg naar een maatschappelijk domein.

Een vaardigheid

Positieve gezondheid wordt gezien als een vaardigheid, een vermogen tot aanpassen ten behoeve van een duurzame ontwikkeling en bloei. Versterken van veerkracht, empowerment, coping vaardigheden en intrinsieke motivatie zijn belangrijke factoren voor het bevorderen van positieve gezondheid. De online masterclass geeft een overzicht van wat positieve gezondheid precies inhoudt en hoe dit concept in de praktijk wordt toegepast.

Expert: prof. dr. Jan Auke Walburg

De masterclass bestaat uit een live sessie en het doorlopen van een aantal opdrachten, het lezen van artikelen en/of bekijken van filmpjes. De kern van de masterclass is de live sessie op 23 maart 2018 om 16.00 uur, die u op afstand kunt volgen. De expert aan tafel is prof. dr. Jan Auke Walburg, emeritus hoogleraar positieve psychologie aan de Universiteit Twente. Professor Walburg is hoofdredacteur van het Tijdschrift Positieve Psychologie (ToPP) en voormalig directeur van het Trimbos-instituut. Hij werkte jarenlang als directeur in diverse instellingen voor de geestelijke gezondheid en verslaving, was ruim tien jaar hoogleraar kwaliteit van de gezondheidszorg en adviseerde tal van organisaties bij het verbeteren van de kwaliteit van zorg. In 2015 schreef hij het boek Positieve gezondheid - naar een bloeiende samenleving.

Meer informatie

Voor meer informatie over de masterclass en aanmelding kunt u terecht op de webpagina van de masterclass. (Aanmelden is niet meer mogelijk)

Bekijk hier de opname van de masterclass