null Online Open Huis: Geweld tegen de politie

PSY_GeweldTegenPolitie_18841_head_large.jpg
Samenleving
Online Open Huis: Geweld tegen de politie
De rellen rond de instelling van de avondklok hebben het thema 'Geweld tegen de politie' weer heel actueel gemaakt. Het online Open Huis dat de faculteit Psychologie organiseert op zaterdag 10 april 2021 is gewijd aan dit onderwerp.

Inzicht vanuit onderzoek

Wat zijn de maatschappelijke tendensen die achter het geweld zitten? Welke factoren kunnen leiden tot conflictescalatie of juist de-escalatie? En wat is het effect van dit geweld op de gezondheid en welzijn van politieagenten? Zomaar wat vragen waar sociologisch en psychologisch onderzoek meer inzicht in kan bieden. 

Programma

Op het programma staan drie online presentaties van onderzoekers die zich met dit thema bezighouden:

  • 13.00 - 13.30 uur
    Politie-ervaringen met geweld; het lezen van lichamen, tot gezamenlijke actie komen, en het risico van freezing - door Laura Keesman, promovendus Geweld en Politie bij de Universiteit van Amsterdam
  • 13.30 - 14.00 uur
    Reactiebeslissingen van politiemensen en het meemaken van agressie tijdens het werk - door dr. Lisa van Reemst, Erasmus Universiteit Rotterdam/ Vrije Universiteit Amsterdam/NSCR
  • 14.00 - 14.30 uur
    Geweld tegen politie: de impact onder het uniform - door Rob Caluwaerts, rechercheur bij de politie.

Het Open Huis wordt georganiseerd door de faculteit Psychologie, vakgroep Arbeid- en organisatiepsychologie.

Doe je mee?

Meld je dan aan via aop@ou.nl. Deelname is gratis.

Voorafgaand aan het Open Huis, van 12.45 uur tot 13.00 uur, is er voor degenen die daar behoefte aan hebben een toelichting op het onderwijsprogramma van de vakgroep Arbeids- en organisatiepsychologie.