null Open Universiteit onderzoekt Horse boy Method

PSY_HorseBoy_13669_head_large.jpg
Gezondheid
Open Universiteit onderzoekt Horse boy Method
Bestsellerauteur Rupert Isaacson is vader van een autistische zoon. Hij heeft een therapie ontwikkeld voor autistische kinderen met behulp van paarden: de Horse Boy Method. Die methode werkt, maar de grote vraag is: waarom werkt het? Wat maakt dat die methode effectief is? Zoals in het programma werd aangegeven, gaat de Open Universiteit dit onderzoeken.

Beweging en oxytocine

Het onderzoek van de vakgroep Antrozoölogie van de Open Universiteit zal focussen op de invloed van de Horse Boy Method op de productie van oxytocine. Oxytocine, ook wel het knuffelhormoon genoemd, maakt dat de kinderen rustiger worden, meer open staan voor leren en meer vertrouwen en interesse in anderen krijgen met kwalitatief betere sociale interactie als gevolg. De vraag is of het paardrijden leidt tot meer productie van oxytocine dan andere vormen van beweging met en zonder paard. Het onderzoek start met onderzoek bij gezonde kinderen.

Vroeg stadium

Dit vierjarige onderzoek bevindt zich nog in een zeer vroeg stadium en de eerste resultaten worden pas over twee jaar verwacht.

Lees meer over de Horse Boy Method.
 

Meer over het effect van een huisdier...