null Open Universiteit sleutelfactor in Europese innovatie

OW_RAGE_juni17_head_large.jpg
Digital Learning
Open Universiteit sleutelfactor in Europese innovatie
De Open Universiteit mag zich sinds kort 'key Innovator' noemen in het Europese ICT-onderzoek. Dit prestigieuze label is toegekend door de experts van de Europese Innovation Radar, een instituut van de Europese Commissie dat uit duizenden afgeronde Europese onderzoeksprojecten de krenten uit de pap vist.

RAGE

De Innovation Radar baseert zijn oordeel op een nadere analyse van het RAGE project een omvangrijk onderzoeks- en innovatieproject over serious gaming, opgezet en geleid door de Open Universiteit. De Open Universiteit ziet daarmee zijn leidende rol in het onderwijstechnologisch onderzoek bevestigd.

Herbruikbare software voor educatieve games

Het RAGE project heeft zich met 150 medewerkers van 19 Europese partners weten te onderscheiden met de ontwikkeling van intelligente, herbruikbare software, waarmee educatieve games gemakkelijker, sneller en goedkoper kunnen worden ontwikkeld. In 2019, bij de afronding werd het RAGE project al als uitmuntend beoordeeld. De resultaten van het RAGE consortium worden sinds de afronding van het project beheerd door de RAGE Foundation, een stichting die hiervoor door de consortiumpartners speciaal is opgericht. De ontwikkelde software wordt gedeeld via het Gamecomponents.com